Ana SayfaGüncelTimes: Erdoğan’ın siyasi kariyerinde ilk kez popülaritesi azalıyor

Times: Erdoğan’ın siyasi kariyerinde ilk kez popülaritesi azalıyor

HABER MERKEZİ – Times, Türkiye’deki erken seçimlere ilişkin yayımladığı haberde bir ankete yer vererek seçimin ‘bıçak sırtında’ olduğunu söylüyor ve Erdoğan’ın popülaritesinin ilk kez azaldığını belirtiyor.

Britanya’nın önde gelen gazetelerinden Times, 24 Haziran erken seçimlerine ilişkin yayımladığı haberinde, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi kariyerinde ilk kez popülaritesinin azalmakta olduğunu kaydediyor.

BBC Türkçe’nin aktardığı haberde, “(Yeni sistem) cumhurbaşkanına devasa bir güç veriyor, başbakanlık görevini kaldırıyor ve meclisin etkisini azaltıyor” deniyor.

Haberde, muhalefetin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini demokrasi için bir ölüm fermanı olarak yorumladığı, bütün muhalif partilerin yönetime gelmeleri halinde parlamenter sisteme dönüş vaadi verdikleri belirtiliyor.

‘Seçim bıçak sırtında’

Bir seçim anketine de yer veren Times, Erdoğan’ın Kasım 2015’te yüzde 50,1 olan destek oranının, yüzde 48,3’e düşmüş durumda olduğunu kaydediyor.

Metropoll ile birlikte anketi yürüten düşünce kuruluşu Amerikan İlerleme Merkezi’nden (CAP) Max Hoffman, “Onu (Erdoğan’ı) pragmatik nedenlerle desteklemiş olanlar şimdi tereddüt ediyor” diyor ve ekliyor: “Az dindar, merkez-sağ Türkler arasındaki popülaritesi ekonomiyi herkesten daha iyi idare edeceği inancında yatıyordu, ancak şimdi bu sarsılıyor.”

Ankete göre, ekonominin iyi idare edildiğini düşünenlerin oranı yüzde 40,7 oranında.