Ana SayfaÇalışma YaşamıUluslararası sendikalar DHL Exspress işçileri için bugün küresel çapta eylemde

Uluslararası sendikalar DHL Exspress işçileri için bugün küresel çapta eylemde

HABER MERKEZİ – Uluslararası sendikalar, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan DHL Express işçileri ile dayanışmak için bugün küresel çapta eylem düzenleyecek.

Uluslararası kargo şirketi DHL Express, Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’na (TÜMTİS) üye oldukları için 9 kişiyi yaklaşık 1 yıl önce işten çıkarmıştı.

Bunun üzerine fabrika önünde eylem başlatan işçilere, uluslararası sendikalardan da destek geldi.

Dünyada 19 milyon taşımacılık işçisini temsil eden ITF (Uluslararası Taşıma İşçileri Federasyonu) ile onun Avrupa kolu olan ETF (Avrupa Taşıma İşçileri Federasyonu), DHL Express’in sendika karşıtı tavrına karşı işçilerle dayanışma kararı aldı.

DHL Express’e sendikal mücadeleye saygı duyması konusunda çağrıda bulunan sendikalar, 8 Haziran’da (bugün) eş zamanlı küresel eylem kararı aldı.

‘Baskılar ve sendika düşmanlığı sona ermelidir’

Sendikalar tarafından paylaşılan çağrı metninde sendika hakkının anayasal bir hak olduğu, şirketin de bu hakka saygı göstereceğine dair uluslararası bir protokole imza attığı hatırlatıldı.

Çağrı metninde şu ifadelere yer verildi:

“TÜMTİS üyesi DHL Express işçileri yaklaşık bir yıldır direnişini sürdürüyor. DHL Express’in itirazını derhal geri çekmesini sağlamalıyız. Baskılar ve sendika düşmanlığı sona ermelidir. TÜMTİS üyesi DHL Express işçileri ve geri kalan tüm DHL Express işçileri müzakere sonucu elde edilmiş adil bir toplu iş sözleşmesi hak etmektedir.”

Ayrıca DHL Express İşçileriyle Dayanışma ve Küresel Eylem Günü kapsamında şirketin İstanbul Bağcılar’da bulunan merkez ofisi önünde bugün saat 11.00’de basın açıklaması yapılacak.

Previous post
Moody's Türkiye merkezli 17 bankanın notunu düşürdü
Next post
DİYARBAKIR'IN SEÇİMİ 2 – Bir de buradan bakın Diyarbakır’a