Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Yasak Elma’ setindeki kadın çalışan: Talat Bulut tarafından tacize maruz bırakıldım

‘Yasak Elma’ setindeki kadın çalışan: Talat Bulut tarafından tacize maruz bırakıldım

HABER MERKEZİ – ‘Yasak Elma’ dizisinin setinde asistan olarak çalışan 19 yaşındaki bir kadın, başrol oyuncusu Talat Bulut tarafından taciz edildiğini söyledi. Birçok yaşıtının tacize maruz bırakıldığını belirten kadın, “Elimden geldiğince herkese duyurmak istiyorum ki bir daha kimse böyle bir şey yaşamasın” dedi.

FOX TV’de yayınlanan ve geçtiğimiz hafta sezon finali yapan ‘Yasak Elma’ dizisinin setinde çalışan 19 yaşındaki bir kadın, başrol oyuncusu Talat Bulut’un kendisini tacize maruz bıraktığını açıkladı.

Yaşananları Ekmek ve Gül’e anlatan kostüm asistanı kadın, görevi gereği Bulut’un kravatını düzeltmesi gerektiğini, oyuncunun kendisine “Odaya girelim orada düzelt” dediğini ve burada tacizde bulunduğunu söyledi.

Cinsel tacizin üstünün kapatılmasını istemediğini belirten kadın, dava açacağını kaydetti.

‘Herkese duyurmak istiyorum bir daha yaşanmasın’

Birçok yaşıtının tacize maruz bırakıldığını vurgulayan kadın şöyle konuştu:

“Davacı olmak istiyorum ve elimden geldiğince herkese duyurmak istiyorum ki bir daha kimse böyle bir şey yaşamasın. Ben daha 19 yaşındayım ve bir çok yaşıtıma yapılıyor bu. Karşımızdaki insan oyuncu olduğu için bu durumu yaşayanlar korkabiliyor, susabiliyor. Ben de belki hukuki yollardan bir şey elde edemeyeceğim ama en azından her yere duyurduğum için vicdanım rahat olacak ki bir daha kimse böyle bir olay yaşadığında susmayacak.”

Oyuncu ve set çalışanlarından destek

Dizi oyuncularının ve set çalışanlarının da kendisine destek olduğunu belirten kadın, “Özellikle Eda (Ece) hanımla Şevval (Sam) hanım, Onur (Tuna) bey, Sevda (Erginci) hanım, Gün (Akıncı) bey bana destek olduklarını söylediler zaten. Hem ekip arkadaşlarım hem de bütün oyuncularımız beni destekliyor bu konuda” dedi.

Dizinin oyuncularından Gün Akıncı da sosyal medya hesabından paylaştığı bu fotoğrafla tacize tepki gösterdi.

‘Setlerde taciz çok yaygın’

Olayların ardından sete gitmediğini belirten kadın, setlerde tacizin çok yaygın olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Arkadaşlarımız tacize maruz kaldığı zaman, korkup susuyorlar. ‘Karşımızdaki oyuncu, hukuki yollara başvursak da onalar lehine kararlar verilir’ diyorlar. ‘Oyuncular ünlü olduğu için iftira atmakla suçlanırız’ diye düşünüyorlar. Ama ben bunu dile getirdikten sonra Talat Bulut’la daha önceden sorun yaşayan başka kadınlarla da tanışmış oldum, onlar da korktukları için sustuklarını söylediler. Karşımızdaki oyuncu olabilir ama bundan sonra kimsenin susmasını istemiyorum. Kadın olduğumuz için bunların başımıza gelmesine sessiz kalmayalım.”

Dizinin yapımcısı Fatih Aksoy’la da görüşme yaptığını belirten kadın, “Bugün yapımcımız Fatih Aksoy’la görüştüm. Fatih bey de gerçeğin ortaya çıkmasını ve olayın kapanmasını istemediğini söyledi” diye konuştu.

Yapımcıdan açıklama

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen olayın ardından yapımcı Aksoy da konuya ilişkin Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bugün karşı tarafla, mağdur olduğunu iddia ettiği kişiyle görüşeceğim daha sonra Talat Bulut’la. Bu olaylar tabii ki ağır ithamlar. O yüzden yanlış adım atmak ya da birilerini karalamak istemiyorum. Sonrasında ben yapımcı olarak üzerime ne düşüyorsa onu yapacağım. Bundan sonraki adli yargı süreci olursa nasıl ilerler bilemiyorum.”