Ana SayfaGüncelYSK Başkanı: Sağlıklı bir seçim oldu

YSK Başkanı: Sağlıklı bir seçim oldu

HABER MERKEZİ –  YSK Başkanı Güven, seçim sonuçlarına ilişkin, “Yüzde 99.91’i sisteme işlendi. Sağlıklı bir seçim oldu” dedi. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

Çok büyük sorunların olmadığı güzel bir seçim geçirdiklerini açıklayan Güven, sonuçları sürekli olarak partilerle paylaştıklarını söyledi.

“Birkaç saat içinde yüzde 100’ünü paylaşacağız”

Bugün itibariyle cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sandık sonuçlarından yüzde 99,91’inin sisteme işlendiğini belirten Güven, siyasi partilerle yüzde 98’i dün paylaşılan seçim sonuçlarının, birkaç saat içinde yüzde 100’ünün de paylaşılacağını söyledi:

“2014 yılından bugüne kadar yapılan seçimlerde, vatandaşlarımızın sandık başında tutmuş olduğu, sandık sonuç tutanakları taramak suretiyle sisteme koyuyoruz. Tüm vatandaşlarımız inceliyor. Bu seçimde tutulan ve sisteme büyük oranda işlenen tutanakları da seçim sonuçları kesinleştikten sonra vatandaşımıza açacağız. Sistem yorulmasın diye 5-10 günlük bir kesinti yaptık.

Birkaç gün içinde diğer seçim sonuçlarına ilişkin inceleme imkanı vereceğiz ama bu seçimdeki sonuçları 10-11 gün sonra vatandaşlara açacağız. Ama siyasi partilere dün itibariyle yüzde 98’i açıldı. Birkaç saat içinde siyasi partilere yüzde 100’ünü paylaşmış olacağız.”

Güven, seçim sonuçlarına ilişkin partilerin dün gece yaptığı açıklamalar konusunda ise, “Bilgiler bizim açıkladığımız gibi, isterlerse aynı bilgiler belgeler benim açıklama yaptığım saat ve dakika itibariyle seçime katılan partilerin elinde de vardı. Onlar da aynı açıklamayı yapma imkanı vardı” ifadelerini kullandı.

Previous post
Bursa’da tarım işçileri kaza yaptı: 2 kişi hayatını kaybetti
Next post
Times’ta seçim analizi: Türkiye 1930'lar Almanyası'nı andırıyor