Ana SayfaDünyaZapatistaların adayı: Kim kazanırsa kazansın mülksüzleştirme sürecek

Zapatistaların adayı: Kim kazanırsa kazansın mülksüzleştirme sürecek

HABER MERKEZİ – Meksika’da Yerli Hükümet Konseyi’nin ortak başkan adayı Martinez, hafta sonu ülkede gerçekleştirilecek seçimlere ilişkin “1 Temmuz’da kim kazanırsa kazansın, ülkenin kaderi değişmeyecek çünkü bütün siyasi güçler ile iktidardaki kişiler arasında anlaşmalar söz konusu” ifadelerini kullandı.

EZLN (Zapatista Ulusal Kurtuluş Ordusu) üyeleri ve yerlilerden oluşan Yerli Hükümeti Konseyi’nin (Indigenous Goverment Council) ortak başkan adayı María de Jesús Patricio Martínez, nam-ı diğer Marichuy, Meksika’da sayılı günlerin kaldığı seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sendika.org’un haberine göre Martínez, “1 Temmuz’da kim kazanırsa kazansın, ülkenin kaderi değişmeyecek çünkü bütün siyasi güçler ile iktidardaki kişiler arasında anlaşmalar söz konusu” sözlerini sarf etti.

“Seçimlerin ardından bugün olanlar olmaya devam edecek, mülksüzleştirme ve su kaynaklarının özelleştirilmesi sürecek” diyen Martínez, seçime katılan ve kendisinin solcu olduğunu ileri süren adayların da aslında sol değerler ile ilgileri olmadığının şimdiden ortaya çıktığını belirtti.

Martínez, Meksika Ulusal Seçim Konseyi’ni de eleştirdi.

Konsey’in bağımsız aday olarak seçimlere katılmaya çalıştığı süreçte görevini yeterince yapmadığını belirten Martínez, Konsey’in ülkeyi mülksüzleştirmeye devam eden siyasi ve ekonomik güç sahipleri için dizayn edilmiş bir kurum olduğunu söyledi.

Zapatistaların adayı: ‘Geleneksel doktor’ Patricio Martinez

EZLN üyeleri ve yerlilerden oluşan Indigenous Goverment Council (Yerli Hükümeti Konseyi), 2018 Meksika başkanlık seçimlerinde kadın doktor María de Jesús Patricio “Marichui” Martínez’i destekleme kararı almıştı.

Konsey başkanlık kampanyasının amacını, ‘ülkenin her yerinde örgütlenmeyi ve konseyi kendi kendisini yöneten bir hale getirmeyi sağlamak’ olarak tanımlıyor.

Başkanlık adayı 58 yaşındaki Martinez, 3 çocuk annesi ve insan hakları savunucusu.

Yerli toplulukların sağlık hakkına ulaşması için uzun yıllardır mücadele veren Martinez, 1992’de Calli Tecolhuacateca Tochan adındaki sağlık merkezini kurdu.

Bölgedeki yerli hareketinin uzun süredir lideri olan Martinez ‘geleneksel doktor’ olarak tanınıyor.


Meksika’da seçime doğru: Zapatistalar’ın adayı


Previous post
Kılıçdaroğlu 'yol arayanın partide işi yok' dedi, İnce 'yollara düşeceğini' duyurdu
Next post
Demirtaş için AİHM'e başvuru yapıldı