Ana SayfaToplumsal Cinsiyet115 çocuğa yönelik istismarı ortaya çıkaran hastane çalışanı hakkında zorla getirme kararı

115 çocuğa yönelik istismarı ortaya çıkaran hastane çalışanı hakkında zorla getirme kararı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir hastaneye getirilen 115 çocuğun hamile bırakıldığının saptanmasına ilişkin açılan davada hastane yetkililerinin yurt dışı yasağı kaldırılırken, istismarı ortaya çıkaran İclal Nergiz hakkında zorla getirme kararı verildi.

İstanbul’da Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne 5 aylık süreçte hamile bırakılan toplam 115 çocuğun getirildiği ve bu bilginin adli birimlere bildirilmediği ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Küçükçekmece 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, hastane başhekimi yardımcısı A.A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. katıldı.

İstismarı ortaya çıkaran Nergiz suçlandı

Duruşmada savunma yapan, hastane başhekimi yardımcısı A.A., işlemlerin Sağlık Bakanlığı talimatları doğrultusunda yapıldığını belirterek, kendisinin suçsuz olduğunu ileri sürdü.

Ardından konuşan N.D. ise savunmasında, sorumluluğun kendisine ait olmadığını, olayı ortaya çıkaran İclal Nergiz’in sorumlu olduğunu iddia ederek, herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını öne sürdü.

Nergiz hakkında zorla getirme kararı

Savunmalardan sonra ara kararını açıklayan mahkeme, A.A. ile N.D.’nin yurt dışı çıkış yasağını kaldırdı ve her iki sanığın da duruşmalara gelmeyebileceğini ifade etti.

Yetkililer için bu kararı veren mahkeme, olayı ortaya çıkaran İclal Nergiz’in mahkemeye zorla getirilmesine de karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe bıraktı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP: En çok geçersiz oyların bizim sıfır oy aldığımız sandıklar olması tesadüf mü?
Sonraki Haber
Maaşlarını alamayan işçiler vince çıktı, bir işçi fenalaşarak düşme tehlikesi geçirdi