Ana SayfaDünya“ABD, Türkiye üzerindeki ekonomik baskıyı artıracak”

“ABD, Türkiye üzerindeki ekonomik baskıyı artıracak”

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanlığı’nın eski müsteşar yardımcısı Amanda Sloat, ABD yönetiminin rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılması için Türkiye üzerinde ekonomik baskıyı arttıracağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın eski müsteşar yardımcısı Amanda Sloat, ABD ile Türkiye arasında süren ‘Rahip krizi’ni ve Trump yönetiminin atabileceği adımları değerlendirdi.

DW Türkçe’ye konuşan Sloat, Trump yönetiminin ev hapsine alınan ABD’li rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılması için Türkiye üzerinde ekonomik baskıyı arttıracağını söyledi.

Son aylarda gerçekleştirilen temaslar sonrasında ABD’de Brunson’ın serbest bırakılacağı yönünde bir izlenim oluştuğunu, bunun gerçekleşmemesinin büyük hayal kırıklığına yol açtığını söyleyen Sloat, şu değerlendirmede bulundu:

“Gerçekten de bu sorunların diplomatik kanallar aracılığıyla çözümü için ABD çaba harcadı. Ama artık sorunlara diplomasi yoluyla çözüm sağlanamaması nedeniyle alternatif yollara bakılıyor ve Almanya ile Rusya’nın yaptığı gibi ekonomik önlemleri devreye sokmak en olası seçenek olarak görünüyor.”

‘Rahip krizi’

Türkiye’de 21 aydır tutuklu yargılanan ve 35 yıl hapsi istenen ABD’li rahip Andrew Craig Brunson adli kontrol kararıyla geçtiğimiz günlerde ev hapsine alındı.

Bu gelişmenin ardından ABD’den, Brunson’ın serbest kalmaması halinde Türkiye’ye yaptırım uygulanacağı açıklaması geldi.


Trump’tan açık tehdit: Türkiye’ye geniş çaplı yaptırımlar uygulayacağız


ABD Başkanı Donald Trump’tan gelen bu açıklamaya yanıt veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Gelen tehditleri asla tolere etmeyiz. Hukuk kuralları herkes için geçerlidir” dedi.

Ayrıca Türkiye ile ABD arasındaki ‘Rahip krizi’ sürerken Türkiye’nin uluslararası kuruluşlardan kredi almasını kısıtlayan tasarı ABD Senatosu’ndan geçti.


‘Rahip krizi’ ile dolar/TL yine yükselişte




Önceki Haber
Washington Post'a göre takas pazarlığı vardı: "Trump ile Erdoğan anlaşmıştı"
Sonraki Haber
Tutuklu gazeteci Berzan Güneş 7 Ağustos’ta hakim karşısına çıkacak