Ana SayfaGüncelAdnan Oktar operasyonu: Gözaltılar var, bütün şirketlerine kayyum atandı

Adnan Oktar operasyonu: Gözaltılar var, bütün şirketlerine kayyum atandı

HABER MERKEZİ – İstanbul merkezli 5 ilde, ‘Adnan Oktar Suç Örgütü’ne üye oldukları iddia edilen 235 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Adnan Oktar dahil 170 kişi gözaltına alınırken, Oktar’ın mal varlıklarına el konuldu ve şirketlerine kayyum atandı.

Kamuoyunda ‘Adnan Hoca’ olarak bilinen Adnan Oktar ve çevresindekilere yönelik İstanbul merkezli 5 ilde operasyon başlatıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sabaha karşı başlatılan operasyonla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Kamuoyunda Emniyet Müdürlüğümüz Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Adnan Oktar Suç Örgütüne yönelik olarak; Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, terörle mücadele kanununa muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, kaçakçılıkla mücadele kanuna muhalefet, vergi usul kanununa muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin kaydedilmesi siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin engellenmesine dair kanuna muhalefet suçlarından 11.07 2018 tarihinde 235 şüpheliye yönelik olarak operasyon başlatılmıştır.”

Adnan Oktar dahil 170 kişi gözaltına alındı

235 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılırken, Adnan Oktar’ın da İstanbul Çengelköy’deki evinde gözaltına alındığı bildirildi.

Emniyet’ten yapılan bir sonraki açıklamada 235 kişiden 170’inin gözaltına alındığı kaydedildi.

DHA, gözaltına alınanların sağlık kontrolünden geçirilerek İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğünü belirtti.

Oktar: Kırgın değilim ama şaşkınım

Gözaltına alınmadan önce telefonla kendisine ulaşan Cumhuriyet gazetesine açıklama yapan Adnan Oktar, operasyon talebinin İngiliz istihbaratından geldiğini iddia etti.

Oktar yaptığı açıklamada, “İngiliz istihbaratı uzun süredir bize operasyon yapılmasını istiyor. Bu konuda Türkiye’ye heyet gönderildi. Tayyip Bey’in İngiltere ziyareti sırasında da bu talep kendisine iletildi” dedi.

Seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’yi desteklediklerini söyleyen Oktar, şunları söyledi: “Biz vatanına, milletine bağlı insanlarız. PKK’ye, vatan millet düşmanlarına operasyon yapılması gerekirken bize yapılıyor. Bu operasyondan Tayyip Bey’in de İçişleri Bakanı’nın da haberi olduğunu düşünmüyorum. Kırgın değilim ama şaşkınım.”

Şirketlere kayyum atandı

Adnan Oktar’ın ev ve iş yerlerinde yapılan aramalar devam ederken, Oktar’ın şirketlerine kayyum atandığı bildirildi.

Ayrıca Oktar’ın bütün mal varlıklarına da el konulduğu kaydedildi.

Adnan Oktar kimdir?

2 Şubat 1956 tarihinde Ankara’da doğan Adnan Oktar, ilk ve orta öğrenimini Ankara’da, ortaokulu İstanbul Cebeci’de, liseyi de yine İstanbul Kurtuluş’ta okudu.

Oktar, lise öğreniminden sonra 1979 yılında İstanbul’daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Bir süre sonra okuldan ayrılan Adnan Oktar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü’ne devam etti. Oktar bu okulu da yarım bıraktı.

Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği “Harun Yahya” takma adıyla birçok kitap yazan Oktar, ateizm, Darwinizm ve siyonizm karşıtı tutumuyla biliniyor. Kendi televizyon kanalı da bulunuyor.

Previous post
Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı istifa etti: 'Kötü gidişatı durduracak ciddi tedbir almadı'
Next post
Belçika ve futbolda jenerasyon meselesi - Erdoğan Usta