Ana SayfaGüncel“Afrin’de fidye karşılığı siviller kaçırılıyor”

“Afrin’de fidye karşılığı siviller kaçırılıyor”

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin ÖSO grupları ile girdiği Afrin’de fidye karşılığı sivillerin kaçırıldığı belirtiliyor.

Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) grupları ile girdiği Afrin sık sık tutuklama, işkence ve ölüm haberleri ile gündeme geliyor.

Kentten gelen son bilgiler ise fidye karşılığı kaçırmalar olduğu yönünde.

Suriye’den yayın yapan Hawar Haber Ajansı’nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre Afrin’in Cinderes bölgesine bağlı Satiya Köyü’nde Türkiye destekli Feyleq El Şam ve El Hemzat isimli gruplara mensup kişiler dün iki kişiyi kaçırdı ve serbest bırakılmaları karşılığında yüksek meblağ fidye istedi.

Haberde bu grupların halkın evlerine el koyarak evleri askeri üsse çevirdiği, köydeki camide bulunan eşyaları çaldıkları da iddia edildi.

Ayrıca köydeki sumak tarlalarının da bu kişilerce talan edildiği, köylülerin talana karşı çıkması üzerine ise bir kilo sumak bedelinin 700 SL olarak belirlenerek bu fiyat üzerinden satış yapmak zorunda bırakıldığı belirtiliyor. Afrin’de bir kilo sumak, 1400-1500 SL olarak satılıyordu.

Kaçırmalar, işkenceler, ölümler

Türkiye, ÖSO grupları ile 20 Ocak’ta başlattığı askeri operasyon sonucunda 18 Mart tarihinde Afrin’e girdi.

Bu tarihten itibaren kentten sık sık hak ihlali haberleri geliyor. Sadece Haziran ayında 140 sivilin kaçırıldığı bildirildi.

Ankara’nın PYD’ye karşı desteklediği ENKS dahi kentteki silahlı grupların Afrin’de halka işkence yaptığını belirterek, “Türkiye ve Birleşmiş Milletler, silahlı grupların Afrin’de halka uyguladıkları tutuklama ve öldürmeleri sonlandırmalı” dedi.

Ayrıca kentte daha önce Kürtçe olan yerleşim yerleri ve kurumların adı da Türkçe ve Arapça olarak değiştirildi, kimi Afrinlilerin mülklerine de el konuldu.

Previous post
Yeni sisteme uyum için ikinci KHK de yayımlandı
Next post
Yönetmen Andrey Zvyagintsev ile "Leviathan" üzerine