Ana SayfaGüncelAKP’den bedelli askerlik açıklaması

AKP’den bedelli askerlik açıklaması

HABER MERKEZİ – AKP Sözcüsü Ünal, bedelli askerlik düzenlemesi kapsamında belirlenen gün sayısında değişiklik düşünülmediğini kaydetti. Ünal, partisinin önümüzdeki ay yapılması planlanan olağan kongresine ilişkin ise “Daha çok genel merkeze ilişkin bir yenilenme olacak” ifadelerini kullandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sözcüsü Mahir Ünal, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında bedelli askerlik ve partisinin önümüzdeki ay yapılacağını duyurduğu olağan kongreye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ünal , 18 Ağustos’ta yapılması planlanan kongreye ilişkin “Önümüzdeki kongrede daha çok genel merkeze ilişkin bir yenilenme olacaktır. AK Parti yeni arkadaşlara yeni alan açacak” dedi.

Bedelli askerlik düzenlemesine de değinen Ünal,  “21 gün olarak konuşuldu. Şu anda bir değişiklik düşünülmüyor. Üst yaş sınırı kaldırıldı. Özellikle yurtdışı için 38 yaş sınırı kaldırıldı. 25 yaş ve üzeri olan herkes bu düzenlemeden faydalanacak” ifadesini kullandı.

Ünal, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafı nedeniyle tartışmaların odağında olan Mesut Özil’in Almanya Milli Takımı’ndan ayrılmasını şu sözlerle değerlendirdi:

“Maalesef özellikle Avrupa açısından kriz şu anda AB üzerinde yükseldiği evrensel değerle çatışır duruma gelmiştir. Mesut Özil’in tepkisi son derece yerinde ve haklı bir tepki. Almanya’daki bazı yaklaşımlar bize göstermektedir ki, aslında entegrasyon görüntüsünün altında asimilasyon amacının yattığı görülüyor. İnsanın dilinden, dininden, ırkından dolayı hiçbir şekilde ötekileştirilmemesini savunuyoruz.”

Previous post
Antalya’da fabrikada yangın
Next post
Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları yarın açıklanacak