Ana SayfaEkonomiAlbayrak: Kamu harcamaları için tasarruf tedbirleri alınmaya başlandı

Albayrak: Kamu harcamaları için tasarruf tedbirleri alınmaya başlandı

HABER MERKEZİ – Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, “2018 mali yılı için kamu harcamaları ile ilgili tasarruf tedbirleri alınmaya başlanmıştır” dedi.

Dün iktisatçılarla bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün de iş insanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Albayrak, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’nin de katıldığı toplantı sonrası Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Açıklamada, “Politikalarımız kapsamında; orta vadeli programın hazırlanması için ekonomi alanındaki tüm paydaşlarımızla istişare toplantılarımızı devam ettiriyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Bakan Albayrak, toplantı sonrası bir de yazılı açıklama yaptı.

“Mali alanda atılacak adımlarla enflasyonla mücadele sürecine azami katkı verilecektir. Açıklanacak yeni plan (OVP) ile enflasyonda düşüşe odaklı bir çerçeve ortaya koyulacaktır” ifadelerinin kaydedildiği açıklamada, “2018 mali yılı için kamu harcamaları ile ilgili tasarruf tedbirleri alınmaya başlanmıştır” dendi.

Öte yandan Albayrak, kamu nakit varlıklarının tek elden yönetilmesinin ve tek hazine hesap uygulamasının yaygınlaştırılmasıyla alakalı yasal düzenlemelerin hayata geçirileceğini bildirdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Japonya'da aşırı sıcaklar nedeniyle en az 77 kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Armutlu Cemevi'ne polis baskını: "Bir hükümet politikası mı?"