Ana SayfaDünyaAlmanya’dan OHAL uyarısı: Arka kapıdan uzatılmamalı

Almanya’dan OHAL uyarısı: Arka kapıdan uzatılmamalı

HABER MERKEZİ – Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye’de sekizinci kez uzatılmayarak sona eren OHAL için “arka kapıdan uzatılmamalı” uyarısı yaptı.

20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen ve 7 kez uzatılan Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması, 19 Temmuz itibarıyla bir kez daha uzatılmayarak sona erdi.

Ancak OHAL yaklaşık iki yılın ardından sona ererken, AKP’nin Meclis’e sunduğu kanun teklifiyle uygulamanın örtülü bir şekilde devam etmesi bekleniyor.

OHAL’in sona ermesine ve gündemdeki kanun teklifine ilişkin Almanya’dan açıklama geldi.

DW Türkçe’nin haberine göre Almanya’da yayın yapan haber ajansı dpa’ya bir demeç veren Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye’de OHAL’in kaldırılmış olmasını “önemli bir işaret” olarak değerlendirdi.

“Yeni anayasa Türk hükümetine hatırı sayılır yetkiler veriyor” diyen Maas, “Şimdi belirleyici olan, bu yetkileri sorumluluk bilinci içerisinde kullanmak” diye konuştu.

“OHAL arka kapıdan uzatılmamalı”

“OHAL’in arka kapıdan uzatılmaması gerekir” uyarısında da bulunan Maas, demokrasinin güçler ayrılığı olduğu müddetçe işler kalabileceğini söyledi.

Maas “Türkiye’nin bu bakımdan ölçülmesi gerektiğini” belirterek, Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinde de bunun son derece önemli olduğunu kaydetti.


OHAL sonrası: Valilere ‘OHAL yetkisi’ komisyonda kabul edildi

Previous post
12 gündür ölüm orucunda olan Erdoğdu: Ya işimi alacağım ya da öleceğim
Next post
'Yasal dayanağı eksik' denilerek kapatılmıştı: İzmir Alman Okulu yeniden açılıyor