Ana SayfaDünya“Almanyalı Osmanlılar” çetesine yasak getirildi

“Almanyalı Osmanlılar” çetesine yasak getirildi

HABER MERKEZİ – Almanya’da faaliyet gösteren “Almanyalı Osmanlılar” adlı çetenin tüm faaliyetlerine yasak getirildi. Yasak kararına gerekçe olarak söz konusu çetenin bireyler ve kamu açısından “ağır tehdit” oluşturması gösterildi.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in “Almanyalı Osmanlılar” (Osmanen Germania) adlı çetenin “her türlü faaliyetini” yasakladığı açıklandı.

DW Türkçe’nin haberine göre İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Almanyalı Osmanlılar”ın insanların canı, malı, özgürlüğü ile genel olarak kamu güvenliği için “ağır tehdit” oluşturduğu ifade edildi.

Almanya’daki dernekler yasasına dayandırılan yasak kararında, “Almanyalı Osmanlılar”ın amacı ve faaliyetlerinin ceza yasalarını ihlal ettiği kaydedildi.

Bakanlığın açıklamasında, bu sabah Bavyera, Rheinland Pfalz, Baden Württemberg ve Hessen eyaletlerinde çeteye ait toplam 16 tesis ve eve baskın düzenlendiğini ve kapıların mühürlendiğini de kaydetti.

Horst Seehofer de, federal ve eyaletler düzeyinde organize suçlar ve çete benzeri gruplarla kararlı bir şekilde mücadele edildiğini belirterek, “Almanyalı Osmanlılar”ın ‘ağır suçlar işlediğini’ dile getirdi ve “Kim hukuk devletini reddederse, bizden hoşgörü bekleyemez” ifadesini kullandı.

Türk milliyetçiliği yönünde bir çizgi izleyen suç örgütünün Almanya genelinde en az 300 üyesinin olduğu tahmin ediliyor.

AKP’li Külünk’e yönelik iddia

Alman devlet televizyonu ZDF’de yayınlanan “Frontal 21” programı ve Stuttgarter Nachrichten gazetesinde yer alan haberlerde, eski AKP Milletvekili Metin Külünk’ün “Almanyalı Osmanlılar” çetesiyle yakın bağlantısının olduğu iddia edilmişti.

Almanya’daki güvenlik birimlerinin dinleme ve gözlem tutanaklarına dayandırılan haberlerde, Külünk’ün birçok kez “Almanyalı Osmanlılar”ın ileri gelen isimlerine para verdiği ya da verdirdiği öne sürülmüştü.

Habere göre Almanya’daki soruşturma ekipleri bu parayla silah da satın alınmıştı.

Previous post
Man Booker tarihinin en iyi romanı: "İngiliz Casus"
Next post
Ölüm orucunda olan trans tutuklu Buse için mektup kampanyası