Ana SayfaDünyaAvustralya devlet kurumlarında cinsel istismara maruz bırakılanlara tazminat ödüyor

Avustralya devlet kurumlarında cinsel istismara maruz bırakılanlara tazminat ödüyor

HABER MERKEZİ – Avustralya, devlet ve kilise kurumlarında çocukken tacize maruz bırakılanlara tazminat ödemeye başladı.

Avustralya’da çocuk istismarıyla ilgili yürütülen beş yıllık bir araştırma sonrası hazırlanan rapor, kiliseler, okullar, ordu, yardım kuruluşları ve spor kulüpleri dahil olmak üzere birçok kurumda çocuk istismarı yaşandığını ortaya çıkarmıştı.

Bunun üzerine Avustralyalı yetkililer, bu kurumlarda çocukken cinsel istismara maruz bırakılanlara 4 milyar Avustralya doları (yaklaşık 14 milyar Türk Lirası) tutarında tazminat ödemeye başladı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Avustralya Sosyal Hizmetler Bakanı Dan Tehan, “Onları koruması gereken kurumlar tarafından istismara uğrayan yaklaşık 60 bin kişiye destek olmak için yanlarındayız” dedi.

Ülkedeki bazı hukukçular istismara maruz bırakılanların dava açarak daha yüksek tazminatlar kazanabileceklerini belirtiyor.

‘Çektiğiniz acıyı hissetmek istemiyorlar’

Önce Melbourne’da çocuk yurdunda, 17 yaşından sonra ise Sydney’de hapishanede yıllarca tacize uğrayan Doug Goulter, ABC kanalına yaptığı açıklamada, yaşadıklarına dair “Sevdiğiniz insanlarla bile çok yakın olamıyorsunuz ve bu konuda konuşamıyorsunuz, çünkü çektiğiniz acıyı hissetmek istemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ise tazminat planının “iyileşme sürecinin bir parçası” olduğunu söyledi ve ekledi: “Ne kadar zor olursa olsun, ortaya çıkan gerçeği kabullenmek zorundayız.”

Previous post
Mersin'de tarım işçilerini taşıyan araç devrildi: 3 kişi yaşamını yitirdi
Next post
SİVAS KATLİAMI | 'Sis bulutu hala dağılmadı, sorumlular cezalandırılmadı'