Ana SayfaGüncelBahçeli’den yeni kabine yorumu

Bahçeli’den yeni kabine yorumu

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün açıkladığı yeni kabinede MHP’li isimlerin olmamasına ilişkin değerlendirmede bulunan MHP lideri Bahçeli, “MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hayata geçirilmesi sırasında pazarlık ve beklenti içinde olmamıştır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başkanlık sistemine resmen geçilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı yeni kabineye ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kabinenin başarılı olacağına inandığını belirten Bahçeli, yaptığı açıklamada “Şu an için Türkiye’nin beklenti ve taleplerine ve 2023 yılı hedeflerine yönelik bir uygulama kabinesi olarak dikkati çekmektedir. O bakımdan ben başarılı olacaklarını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Bahçeli, kabinede MHP’li isimlerin yer almaması ile ilgili soruya ise “Prensip meselesi. MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hayata geçirilmesi sırasında pazarlık ve beklenti içinde olmamıştır. Sistemin etkin ve başarılı olması için gayret göstermiştir” şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın lideri olduğu AKP ile MHP, 24 Haziran seçimleri için ‘Cumhur İttifakı’nı kurmuştu.


Erdoğan’ın kabinesi: İçişleri Süleyman Soylu’da, savunma Hulisi Akar’da, hazine ‘damat’ta