Ana SayfaEkonomiBakan Albayrak’tan enflasyon ve Merkez Bankası açıklaması

Bakan Albayrak’tan enflasyon ve Merkez Bankası açıklaması

HABER MERKEZİ – Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, enflasyonun en kısa sürede tek haneye indirileceğini savundu ve “Merkez Bankası’nın bağımsızlığının ve karar alma mekanizmalarının spekülasyonlara konu edilmesi kabul edilmez” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Enflasyonun en kısa sürede tek haneye indirileceğini söyleyen Albayrak, ardından da gerilemesi için adımlar atacaklarını belirtti.

Merkez Bankası’nın bağımsızlığı konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak, “Hiç olmadığı kadar etkin bir Merkez Bankası, yeni dönem politikalarımızın temel hedefleri arasında yer alacak. Merkez Bankası’nın bağımsızlığının ve karar alma mekanizmalarının spekülasyonlara konu edilmesi kabul edilmez. Merkez Bankası bağımsız bir kuruluş olarak piyasa koşulları neyi gerektiriyorsa onu yapacak. Mali disiplinden taviz verilmeyecek” dedi.

Berat Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Politikalarımız, bütçe disiplinini, tek haneli enflasyonu ve yapısal reformları önceleyerek, Türkiye ekonomisinin istikrarlı ve sürdürülebilir bir büyüme hedefi çerçevesinde şekillenecek.

“Yeni dönemde ekonomi politikalarının uyumu en üst düzeyde olacak, alınan kararlar hızla hayata geçirilecektir. Gerek firmalarımızın gerekse finans sektörümüzün koordinasyonu ile bu süreçte yerli ve yabancı yatırımcıların ekonomimize ilgisinin daha da artacağını göreceğiz.”


Moody’s’ten Merkez Bankası uyarısı

Enflasyon Haziran’da zirve yaptı

Yıllık mutfak enflasyonu yüzde 19,7’ye çıktı, yoksulluk sınırı bin TL arttı




Önceki Haber
Moody's'ten Merkez Bankası'nın bağımsızlığı için uyarı
Sonraki Haber
Tez-Koop-İş’te mobbinge maruz kaldı, işten çıkarıldı: Kadınlardan Deniz Bozdemir’e destek