Ana SayfaGüncel“Benim Varoş Hikâyem”in yönetmenine dava açıldı

“Benim Varoş Hikâyem”in yönetmenine dava açıldı

HABER MERKEZİ – Adana Ceyhan’ın “varoş” olarak adlandırılan bölgelerinde yaşayanların hikayelerini anlatan “Benim Varoş Hikâyem”in yönetmeni Yunus Ozan Korkut’a dava açıldı.

“Benim Varoş Hikâyem”in yönetmeni Yunus Ozan Korkut, dün sabah saatlerinde Twitter’dan kendisine dava açıldığını duyurdu.

Korkut yaptığı açıklamada “Yaptığım film yüzünden 30 Ocak 2019 tarihinde Ceyhan adliyesinde yargılanacağım. Ne diyeceğimi bilemiyorum artık” dedi.

Bianet’in haberine göre Korkut’un paylaşımından sonra avukatlarından açıklama geldi.

Davanın Adana Ceyhan 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açıldığınu duyuran avukatların açıklamasında, filmin “hiciv ve eleştiri barındıran bir sanat eseri olduğu” gözardı edilmiştir denildi.

Avukatlar ayrıca, “Benim Varoş Hikâyem” filminin “gerekli tüm yasal kurumlardan onay alınarak yayınlandığı”, “ulusal ve uluslararası festivallerde gösterildiği ve ödül aldığı” da vurgulandı.

Açıklama “Herkesin bildiği üzere bir sanat eserinin yargılanacağı yer, mahkemeler değil kamuoyudur” denilerek sonlandırıldı.

Adana’ın Ceyhan ilçesindeki “varoş” olarak adlandırılan bölgelerde yaşayanların hikayelerini onların ağzından anlatan “Benim Varoş Hikâyem”, 2017’nin en dikkat çeken filmlerinden biri olmuştu.