Ana SayfaGüncelBir gazeteciye beraat, bir gazeteciye hapis cezası

Bir gazeteciye beraat, bir gazeteciye hapis cezası

HABER MERKEZİ – Sosyal medya paylaşımları nedeniyle “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılanan gazeteci Fuat Yaşar beraat ederken, gazeteci Serdar Altan’a ise 1 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Sosyal medya hesaplarında yaptıkları haber içerikli paylaşımlar nedeniyle gazeteci Serdar Altan ve Fuat Yaşar hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle açılan iki ayrı davanın duruşması, Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Gazeteci Yaşar hakkında açılan davanın duruşmasında avukatı ile birlikte hazır bulunurken, duruşmayı Özgür Gazeteciler İnisiyatifi Sözcüsü Hakkı Boltan izledi.

Kimlik tespiti ve iddianamenin özetinin okunmasıyla başlayan duruşmada Yaşar’ın savunmasına geçildi. Davanın iddianamesinde suç unsuru olarak gösterilen paylaşımları, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında yaptığını vurgulayan Yaşar, “Benim yaptığım paylaşımların büyük bir bölümü haber içerikli, mizah amaçlı yapılan paylaşımlardır. Paylaşımlarda örgüt propagandası yoktur, haber vardır” dedi.

Yaşar, TOMA’nın önünde çektiği fotoğrafının da dosyada suç unsuru olarak gösterildiğini hatırlatarak, beraatını istedi.

Mahkeme heyeti de Yaşar’ın üzerine atılı “örgüt propagandası yapmak” suçunun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle gazeteci hakkında beraat kararı verdi.

Altan’a 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Gazeteci Serdar Altan hakkında açılan davanın duruşması da aynı mahkemede görüldü.

İddianamenin okunmasıyla başlayan duruşmada, Altan savunma yaptı.

Altan, suçlama konusu yapılan paylaşımların büyük bir bölümünün haber içerikli paylaşımlar olduğunu belirterek, “Ben suçlamaları kabul etmiyorum. Daha önce belirttim, gazeteciyim. Yapmış olduğum paylaşımlar haber içeriklidir. Propaganda amaçlı bir paylaşım yoktur. Bu nedenle beraatıma karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, Altan’a “örgüt propagandası yapmak”tan 1 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası vererek, bu cezayı 5 yıl süreyle erteledi.




Önceki Haber
Tekirdağ'da inşaat iskelesinden düşen Pakistanlı işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Erdoğan'dan Yıldırım açıklaması: Bazıları gibi yolunu şaşırmadı