Ana SayfaGüncelBiri istismarı ortaya çıkardı, diğeri Ezidi Soykırımı’nı yazdı: İki gazeteciye tehdit

Biri istismarı ortaya çıkardı, diğeri Ezidi Soykırımı’nı yazdı: İki gazeteciye tehdit

HABER MERKEZİ – MA muhabiri Paksoy, Uludere’de 14 yaşındaki çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığını ortaya çıkarması nedeniyle tehdit edildi. Gazeteci Gönültaş ise IŞİD’in bir Ezidi kız çocuğunu alıkoyarak satmasını haberleştirmesi nedeniyle aranarak tehditlere maruz bırakıldı.

Basın kuruluşlarına ve gazetecilere yönelik baskıların yaşandığı Olağanüstü Hal (OHAL) döneminin ardından da gazeteciler yine tehdit ve baskı altında.

Son olarak Mezopotamya Haber Ajansı (MA) muhabiri Özgür Paksoy ile gazeteci Hale Gönültaş tehditlerin hedefindeki iki gazeteci.

Paksoy’a tehdit: “Bu bir namus davası”

MA muhabiri Özgür Paksoy, Uludere’de 14 yaşındaki çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığını ortaya çıkarması nedeniyle şüphelilerin yakınları tarafından tehdit edildi.

MA’nın haberine göre Paksoy, 2 yıl önce korucubaşının uzman çavuş olan oğlu ile bir başka uzman çavuş ve şoförün 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğunu ortaya çıkardığı 27 Temmmuz’dan bu yana tehdit ediliyor.

Öte yandan tehditler Paksoy’la da sınırlı kalmıyor.

Paksoy’un ailesine kadar uzanan tehditlerde bulunan kişiler ise kendini “Bunun bir namus davası olduğu, neden böylesi bir olaya karıştığı” sözleriyle savunuyor.

Paksoy, şahsına ve ailesine yönelik tehditlerde bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Ankara’da Ezidi kızı alıkoyan IŞİD’i yazan gazeteciye de tehdit

Tehdit edilen bir diğer gazeteci ise Hale Gönültaş.

Gazeteci Gönültaş, Şengal’deki Ezidi Soykırımı’nın dördüncü yılı dolayısıyla geçtiğimiz hafta Gazete Duvar’da yayınlanan haberi gerekçe gösterilecek tehditlerin hedefi oldu.

Gazete Duvar’daki habere göre, IŞİD’in yaklaşık iki ay önce Ankara’da Ezidi bir kız çocuğunu alıkoyarak sattığını yazan ve halen 3 bin 500 Ezidi kadının kayıp olduğunu belirten Gönültaş bugün öğle saatlerinde aranarak tehdit edildi.

Bilinmeyen numaradan arayan kişi, önce Gönültaş’ın evinin açık adresini verdi, ardından da tehditlerle dolu konuşmasında “Bu memlekete cihat gelecek. Ayağını denk al” dedi.

Gazeteci Hale Gönültaş’ın avukatı tehdit telefonu üzerine savcılığa, Ankara Valiliği’ne ve İçişleri Bakanlığı’na gerekli başvuruları yapacaklarını açıkladı.

Previous post
Divriği'de köylüler altın arayan şirketlere karşı: "Doğamızı mahvedecekler"
Next post
Rahip Brunson'ın avukatı ev hapsi kararına itiraz etti