Ana SayfaGüncelBirleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi’nden OHAL açıklamaları

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi’nden OHAL açıklamaları

HABER MERKEZİ – Daha önce 7 kez uzatılan ve yaklaşık 2 yıldır uygulanan OHAL’in bir kez daha uzatılmamasına ilişkin Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi sözcülerinden değerlendirmeler geldi.

20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen ve 7 kez uzatılan Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması, bu gece itibariyle yürürlükten kalkıyor. Ancak AKP’nin Meclis’e sunduğu kanun teklifiyle OHAL’in örtülü bir şekilde devam etmesi bekleniyor.


“OHAL kalkmıyor, yasalar aracılığıyla sürekli hale getiriliyor”


OHAL’in tekrar uzatılmaması yönündeki karar hakkında ise Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Konseyi’nden birer açıklama geldi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in sözcülerinden Farhan Haq, kararla ilgili “Tüm temel hakların korunduğu bir iklim oluşturulduğunu görmek iyi olur” dedi.

Hem memnuniyet hem uyarı

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Sözcüsü Daniel Holtgen, OHAL’in tekrar uzatılmaması konusunda memnuniyet duyduklarını söyledi ve yeni düzenleme konusunda uyarıda bulundu.

Holtgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Konseyi’nin sürekli olarak OHAL’in kaldırılması yönünde çağrıları olduğunu anımsatarak, “OHAL süresinin tekrar uzatılmamasından ve bu sürecin sona ermesinden memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Avrupa Konseyi’nin OHAL’in ardından yürürlüğe girmesi öngörülen kanun tasarılarının farkında olduğunu da aktaran Holtgen, şu uyarıda bulundu:

“Genel Sekreter Thorbjorn Jagland, bu çerçevede düzenlenen tüm mevzuatın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’yle uyumlu olması gerektiğini kaydetmektedir.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sabancı'dan üç çimento fabrikası için satışı kararı
Sonraki Haber
Adnan Oktar dahil 168 kişi tutuklandı