Ana SayfaDünyaBritanya’da peş peşe istifalar: Dışişleri Bakanı Johnson da istifasını verdi

Britanya’da peş peşe istifalar: Dışişleri Bakanı Johnson da istifasını verdi

HABER MERKEZİ – Britanya’da May hükümetindeki Brexit anlaşmazlığı Brexit Bakanı David Davis’in istifasıyla krize dönüştü. Dışişleri Bakanı Johson’ın da görevinden istifa ettiği açıklandı.

Britanya’da Brüksel ile devam eden Avrupa Birliği’nden (AB) çıkış müzakerelerinin nasıl yürütüleceği konusundaki fikir ayrılıklarıyla başlayan süreçte Brexit Bakanı David Davis’in ardından Dışişleri Bakanı Boris Johnson da istifasını verdi.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, Başbakan Theresa May’in Johnson’ın istifasını kabul ettiği belirtilirken, “Yerine gelecek kişi kısa bir zaman içinde duyurulacak” denildi.

The Guardian’ın haberine göre Brexit’e ilişkin Başbakanlık konutunda yapılan toplantıda, Johnson’ın, May’in Brexit müzakere planını kabul ettirme girişimini ‘dışkıyı parlatmaya’ benzettiği ortaya çıkmıştı.

Boris Johnson, iki yıldır Dışişleri Bakanı olarak görev yapmaktaydı.

Yeni müzakere planı bugün sunuluyor

Britanya Başbakanı Theresa May, Cuma günü Bakanlar Kurulu’nun 12 saat süren toplantısının ardından hükümetin yeni bir AB’den ayrılış stratejisi kararlaştırdığını açıkladı.

Ancak kabinede mutabakat sağlanabilmesi için Theresa May’in bakanlara baskı yaptığı belirtilirken, yalnızca malların serbest dolaşımını içeren bir önerinin yer aldığı yeni müzakere planı Brexit yanlıları tarafından “AB’den ayrılmama planı” olarak nitelendirildi.

Öte yandan kabinenin kabul ettiği Brexit’e yönelik yeni müzakere planının bugün Avam Kamarası’nda milletvekillerine sunulması bekleniyor.

Ancak istifaların ardından Başbakan May’in milletvekillerinin desteğini almasının zor olacağı tahmin ediliyor.

Britanya ile AB, Brexit için uzlaşı tarihi olarak Ekim 2018’i belirlemişti. Britanya’nın Mart 2019’da AB’den ayrılması planlanıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fırat Çakıroğlu'nun öldürüldüğü olaydan yargılanan Semo'ya ağırlaştırılmış müebbet
Sonraki Haber
Mısır'da tacize uğradığı için şikayette bulunan kadına 8 yıl hapis cezası