Ana SayfaGüncelCHP’li Tüzün’den kurultay açıklaması: 628 imzayla yeter sayı elimizde

CHP’li Tüzün’den kurultay açıklaması: 628 imzayla yeter sayı elimizde

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, olağanüstü kurultay için toplanan imzalar hakkında “Toplam 628 imzayla yeter sayı elimizde var” açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, partisindeki olağanüstü kurultay için gerekli olan yeter sayıda imzanın toplandığını açıkladı.

Meclis’te açıklama yapan Tüzün, “Bize ulaşan imzalı belge sayısı 559. 69 adet de Pazartesi günü ulaşacak. Toplam 628 imzayla yeter sayı elimizde var” dedi.

CHP Tüzüğü’ne göre imza verme süreci başladıktan sonra 15 gün içerisinde kurultay delege tam sayısının salt çoğunluğu olan 625 imzanın genel merkeze ulaştırılması gerekiyor. Bu, imzaların 30 Temmuz Pazartesi gününe kadar genel merkeze ulaştırılması gerektiği anlamına geliyor.

Ne olmuştu?

CHP’nin 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday gösterdiği Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı 2 Temmuz tarihli görüşmenin ertesi gününde ‘partiyi genel başkan olarak seçimlere hazırlayabileceğini’ söylediğini açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu’na onursal başkanlık, kendisine partide genel başkanlık önerdiğini belirten İnce, “Teklifime ‘hayır’ derse olağanüstü kurultay sorununu örgüt çözer” demişti.

Kılıçdaroğlu ise İnce’nin sözlerine “Özel yemeğin bağlamından koparılması siyasi nezaketsizlik” yanıtını vermiş, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan da “Gündemimizde kurultay yok” mesajı vermişti.

Bunun üzerine CHP kurultay delegeleri 16 Temmuz’da olağanüstü kurultay talebiyle noter kanalıyla imza süreci başlatmıştı.

CHP’den Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner gibi milletvekillerinin oluşturduğu “Gelecek İçin Biz” adlı grup da olağanüstü kurultay çağrısı yapmıştı.