Ana SayfaGüncelDiyanet’ten ’15 Temmuz’ genelgesi: Sela okunacak, cezaevlerinde konferanslar düzenlenecek

Diyanet’ten ’15 Temmuz’ genelgesi: Sela okunacak, cezaevlerinde konferanslar düzenlenecek

HABER MERKEZİ – Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek programlara ilişkin yayımladığı genelgeye göre, 90 bin camide eş zamanlı olarak sela okunacak ve cezaevlerinde ‘15 Temmuz’da Ne Oldu?’ başlıklı konferanslar gerçekleştirilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla ülke genelinde düzenlenecek programlara ilişkin genelge yayımladı.

AA’nın haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca il ve ilçe müftülüklerine gönderilen genelgede, “15 Temmuz ruhunun çocuklar ve milletin nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesinin büyük önem arz ettiği” ifade edildi.

Genelgede yer alan program şu şekilde:

  • “‘Şehitlerimiz İçin Kuran Okuyoruz’ kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda, 15 Temmuz’a kadar bütün cami ve Kuran kurslarında, Kuran-ı Kerim en az bir kez hatim edilecek.”
  • “13 Temmuz Cuma günü cuma namazı öncesinde merkez camilerde, şehitlerin ruhları için ‘Kuran-ı Kerim Ziyafeti’ programları yapılacak. Ayrıca diğer cami ve mescitlerde, şehitlerin ruhlarına ithafen Kuran-ı Kerim okunacak.”
  • “Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan 15 Temmuz konulu cuma hutbesi de Türkiye genelindeki camilerde ve mescitlerde okunacak.”
  • “Turistlerin ziyaret ettiği camilerde ve Arap nüfusun yoğun olduğu bölgelerde cuma hutbesi İngilizce, Almanca ve Arapça okunacak.”
  • “Yaz Kuran kursu öğretmen, öğrenci ve velilerinin katılımıyla vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik konulu ‘Şehitlerimizi Anma Özel Programı’ düzenlenecek.”
  • “Ceza infaz kurumları ve geçici barınma merkezlerinde, kapsamı müftülüklerce belirlenmek üzere ‘15 Temmuz’da Ne Oldu?’ başlıklı konferanslar gerçekleştirilecek.”
  • “Darbe girişiminin gerçekleştirildiği gece saat 00.13’te Türkiye genelinde 90 bin camide eş zamanlı olarak bir defa sela okunacak. Ayrıca camiler sabah namazına kadar açık kalacak, minarelerin ışıkları yanacak.”
  • “9-15 Temmuz’da müftülerin başkanlığındaki heyetlerce 15 Temmuz’da hayatını kaybedenlerin mezarları, yakınları ve darbe girişiminde yaralananlar ziyaret edilecek.”
  • “41 ilde görevlendirilen ekiplerce ‘Dini istismar eden terör örgütleri ile mücadele semineri’ çerçevesinde programlar icra edilecek.”
  • “Tüm illerde Temmuz ayı içinde halka yönelik ‘15 Temmuz ve Din Güvenliğimiz’ başlıklı konferanslar yapılacak. Hafta boyunca vaazlarda ve yerel medya organlarında ‘şehitlik, milli irade ve dini değerlere sahip çıkma’nın önemi üzerine konuşmalar yapılacak.”
Previous post
Binlerce arkeolojik eser bulunuyor: Bolivya su altında müze inşa edecek
Next post
Beren Saat: Feminist çocuklar yetiştirin, feminizmden korkmayın