Ana SayfaGüncelErdoğan: 181 bin 500 kişiyle ilgili pasaport tahdidi kaldırılacak

Erdoğan: 181 bin 500 kişiyle ilgili pasaport tahdidi kaldırılacak

HABER MERKEZİ – Seçimlerin ardından ilk kez partisinin grup toplantısında konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin sandıkta yaptığı bu hassas ayarı doğru değerlendirmeliyiz” dedi. Erdoğan, Pazartesi günü ilk Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin yayınlanacağını, ilk kabine toplantısının ise Cuma günü yapılacağını söyledi. Ayrıca Erdoğan, 181 bin 500 kişi ile ilgili pasaport tahdidinin birkaç güne kaldırılacağını duyurdu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ardından ilk kez partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Konuşmasına seçim sonuçları değerlendirmesiyle başlayan Erdoğan, “Milletvekili seçimlerinde yüzde 42,56’lık bir oran elde ettik. Meclis’te bu dönemde çoğunluğu sağlayamasak da en büyük grup durumundayız” dedi ve ekledi:

“Bu seçimlerde hedeflerimizin gerisinde kalmamız daha çok çalışmamız gerektiğine işaret ediyor. Bizim milletimiz eşine az rastlanır şekilde öyle mesajlar verir ki hayran olmamak mümkün değildir. Önümüzdeki tablo şudur. Milletimiz cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52,56 oyla bize teveccüh göstermiştir. Buna karşılık AK Parti’yi milletimiz birinci parti yapmış ama hedefin gerisinde bırakmıştır. Milletimizin sandıkta yaptığı bu hassas ayarı doğru değerlendirmeliyiz.”

‘İlk Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Pazartesi günü’

Saray’da Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı yemin töreninin düzenleneceğini hatırlatan Erdoğan, “Aynı gün ilk Cumhurbaşkanlığı kararnamesini de yayınlayacağız. Pazartesi akşamı saat 21.00’de kabineyi açıklayıp çalışmaya başlayacağız” diye konuştu.

Erdoğan, Cuma günü ilk kabine toplantısının da yapılacağını duyurdu.

‘181 bin 500 kişiyle ilgili pasaport tahdidi kaldırılacak’

Konuşmasında CHP’ye de yüklenen Erdoğan, “CHP’yi bölücü terör örgütü güdümündeki partiyle ilişkisini gözden geçirmeye davet ediyorum” dedi.

Erdoğan darbe girişimi soruşturmaları kapsamında süren davaların ise yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirterek, “FETÖ’yle mücadele kapsamında tututklanan ve mahkum olanlarla ihraç edilenlerin bir kısmının eş, çocuk, anne ve babalarının pasaportlarına tahdit konulmuştur. Artık soruşturmalar belli aşamaya geldiği için 181 bin 500 kişi ile ilgili pasaport tahdidi birkaç güne kaldırılacak” dedi.

‘Kabinede Meclis’ten de isimler olabilir’

Grup toplantısındaki konuşmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, kabinede Meclis’ten de isimler olabileceğini söyledi.

‘Kabine partili olmayan bakanlardan oluşturulacak’ demişti

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Temmuz’da yemin etmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilecek ve bununla birlikte OHAL KHK’lerinin yerini Cumhurbaşkanlığı kararnameleri alacak.

Erdoğan, dün yaptığı açıklamada “Pazartesi günü, yemin törenimizin hemen ardından yayınlayacağımız 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı KHK’sı ile yeniden organize edilmiş haliyle bakanlıkları kuruyor, aynı akşam kabinemizi de inşallah açıklıyoruz” demişti.

Pazartesi akşamı kabinesini açıklayacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü açıklamalarında “AK Partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturacağız. Onların başında da AK Parti Genel Başkanı olacak” ifadelerini kullanmıştı.




Önceki Haber
Tuncel Bakırhan'a 10 yıl hapis cezası
Sonraki Haber
AKP Grup Başkanı Naci Bostancı oldu