Ana SayfaGüncelEzhel’e beraat ettiği suçlamadan bir dava daha

Ezhel’e beraat ettiği suçlamadan bir dava daha

HABER MERKEZİ – Uyuşturucu kullanmaya özendirmek iddiasıyla yargılandığı davada beraat eden rapçi Ezhel’e aynı suçlamayla bir kez daha dava açıldı. İpekçioğlu’nun 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

Müzik dünyasında ‘Ezhel’ ismiyle tanınan müzisyen Sercan İpekoğlu’na “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme” iddiasıyla bir dava daha açıldı.

İpekçioğlu’nun 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

Habertürk’te yer alan habere göre Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, ülke genelinde uyuşturucu madde kullanımını özendirme ile ilgili sosyal paylaşım sitelerinde yapılan paylaşımlardan hareketle Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca rapor düzenlendi.

Ezhel’in internet üzerinden yayınlanan şarkılarında uyuşturucuyu özendirdiği iddia edildi.

İpekçioğlu’nun evinde aramalar yapıldığı ve kan örneğinin alındığı da belirtiliyor.

Ne olmuştu?

Sercan İpekoğlu, 24 Mayıs’ta hakkında açılan bir soruşturma kapsamında ifade vermek için gittiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece “uyuşturucu kullanımını özendirmek ve kolaylaştırmak” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Ezhel hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme” iddiasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kartal’da bulunan 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti, “Sanığın suç işleme kastının olmadığına” karar vererek, Ezhel’in beraatine ve bu nedenle derhal tahliyesine hükmetmişti.

Previous post
Manisa'da erkek şiddeti: Bir kadın eşi tarafından öldürüldü
Next post
Batman’da şüpheli asker ölümü