Ana SayfaEkolojiFayton için getirilen 220 ata bir de bekletme işkencesi: İki aydır aç ve susuz, güneş altındalar

Fayton için getirilen 220 ata bir de bekletme işkencesi: İki aydır aç ve susuz, güneş altındalar

HABER MERKEZİ –Beykoz’da 220 at Büyükada’ya götürülmek için bekletiliyor. “Atların günden güne ölerek sayısı azalıyor ve çok kötü haldeler” diyen yaşam savunucuları, güneş altında bekletilen atların sağlığına ilişkin kaygılar olduğunu dile getirip tepki gösteriyor.

Büyükada’ya götürülmek istenen 220 at İstanbul Beykoz’da günlerdir güneş altında bekletiliyor.

Hayvan hakları savunucuları, Beykoz Cumhuriyet Mahallesi’nde yaklaşık 2 aydır zor şartlar altında bekletilen atların sağlığından endişeli ve tepki gösteriyorlar.

DHA’nın haberine göre İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ‘Ruam’ hastalığı tespiti nedeniyle adaya gidişlerinin engellendiği belirtilen atlar, yazın sıcak günlerinde ayakta durmakta zorlanıyor. Birçok at, bakımsızlıktan zayıf düşmüş halde.

Cumhuriyet mahallesinde atlar ile birlikte kalan at sahipleri bakımsızlıktan yorgun düşen atlara şırınga ile vitamin enjekte ediyor.

Duruma tepki gösteren Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği Başkanı Okan Oflaz, şunları söyledi:

“2 aydır bu işin üstündeyiz. Bunlar ilk değil. Bir 14 tane Kartal’da bulundu. 209 tane de formula pistinde bulundu. Onlar adaya girdi. Aslında İstanbul’un çeşitli yerlerinden fayton için getirilen atlar çıkıyor. Bundan 2 ay önce getirilmişti. Yaklaşık 270 at vardı. Ruam karantinası sebebiyle sokamamışlar adaya.

Burada şimdi atlar günden güne ölerek sayısı azalıyor ve çok kötü haldeler. Yanlarındaki insanların da hali ortada. Bu işin sorumlusu kimse cezalandırılması gerekiyor. Karantina olmasına rağmen hiçbir sevk belgesi olmadığı halde ‘500 küsur atı getirin’ demiş birileri ve getirmişler. Sonuç işte ortada.

Seçim öncesi Cumhurbaşkanımız artık atları fayton zulmünden kurtaracağız demişti. Bu açıklama içimize sur serpmişti. Biz şimdi biran önce bu açıklamanın yerine getirilmesini ve bu zulmün bitmesini bekliyoruz.”

Hayvan hakları savunucularından Zeynep Arsal da, “Bizim amacımız hayvanlar zarar görmeden bu işten kurtulsunlar. İnsanlar da kurtulsun. Bizim için esas olan ve önemli olan buradaki atlar. Çünkü şartları çok kötü. Aç ve susuzlar. Hava şartları çok elverişsiz. Zamanla can kayıpları olacak. Zaten zaman içinde ölenler olmuştur. Biz, gerekli kurumların artık gerçekten gerekli işlemleri yapmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ölüm tehdidi alan Osman Şenyaşar'ın evine polis baskını
Sonraki Haber
İnsan sömürüyor, dünya tükeniyor: Bir yılın kaynağı 212 günde tükendi