Ana SayfaGüncelFırat Çakıroğlu’nun öldürüldüğü olaydan yargılanan Semo’ya ağırlaştırılmış müebbet

Fırat Çakıroğlu’nun öldürüldüğü olaydan yargılanan Semo’ya ağırlaştırılmış müebbet

HABER MERKEZİ – Ege Üniversitesi’nde  Fırat Yılmaz Çakıroğlu adlı öğrencinin hayatını kaybettiği olayda ağır yaralanan ve müebbet hapis cezası verilen Nurullah Semo, “Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak” suçlamasıyla da ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

Ege Üniversitesi’nde 20 Şubat 2015’te Fırat Yılmaz Çakıroğlu adlı öğrencinin hayatını kaybettiği olayda ağır yaralanan ve tutuklu yargılanan Nurullah Semo’ya “örgüt üyeliği” suçundan 15 yıl, “kasten adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

Üniversite öğrencisiyken tutuklanan Nurullah Semo, “Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak” suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

‘Buradan ölün çıkacak’ diyerek tehdit edilmişti

Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP), 2018’in Mart ayında İzmir Kırıklar F Tipi Cezaevi’nden Bolu Cezaevi’ne sevk edilen Semo’nun bu esnada çıplak arama ve fiziksel şiddete maruz kaldığını açıklamıştı.

Avukatlar, Semo’nun günlerce işkence ve hakarete maruz kaldığını belirtmiş, gardiyanlar tarafından “Sen Fırat’ı vurdun, yaşatır mıyım seni? Buradan çıkamazsın. Fırat’ın öcünü alacağız, buradan ölün çıkacak! Bunları birine anlatırsan bin yıl da verseler seni vururum, seni de arkadaşlarını da öldüreceğiz! Seni de sinkaf ederim örgütünü de” sözleriyle tehdit edildiğini ifade etmişti.

Ne olmuştu?

Ege Üniversitesi’nde 18 Şubat 2015’te başlayan olaylar 20 Şubat’ta Ülkü Ocakları’nın Ege Üniversitesi sorumlusu ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatını kaybetmesiyle sürmüştü.

Öğrencilerin aktarımına göre 20 Şubat Cuma günü üniversitede satır ve sopalı grubun yürüyüşü üzerine özel güvenlik görevlileri fakültedeki öğrencileri uyarıp ayrılmış, her eylemde okula giren polis ise o gün olaydan sonra gelmişti.

O gün yaşanan olayda ise Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun yanı sıra karşı gruptaki Nurullah Semo ve yine her iki gruptan altı öğrenci yaralanmıştı.

Olay yerinde polis olmaması, ambülansın gecikmesi iddiaları medyada yer bulmuştu.

Neticede; bacağına isabet eden bıçak darbesiyle aort damarının kesildiği tespit edilen Çakıroğlu, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Ağır yaralanan Nurullah Semo ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yaşanan olayların ardından üniversite üç gün süreyle tatil edilmişti.




Önceki Haber
Yeni sisteme uyum için bir KHK daha
Sonraki Haber
Britanya’da peş peşe istifalar: Dışişleri Bakanı Johnson da istifasını verdi