Ana SayfaÇalışma YaşamıFlormar işçileri Kadıköy’den seslendi: ’61 gündür direniyoruz, kazanacağız’

Flormar işçileri Kadıköy’den seslendi: ’61 gündür direniyoruz, kazanacağız’

HABER MERKEZİ – Flormar kozmetik firmasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan ve iki ayı aşkındır eylemlerini sürdüren işçiler, Kadıköy’de kadınlarla bir araya geldi. Eylemdeki işçilerden Sultan Kılıç, “61 gündür direniyoruz ve biliyorum ki kazanacağız” dedi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Flormar kozmetik firmasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan çoğu kadın 127 işçinin 15 Mayıs’tan bu yana fabrika önünde sürdürdükleri eylem devam ediyor.

Kadınlar Birlikte Güçlü grubu, eylemlerini sürdüren Flormar işçileriyle birlikte İstanbul Kadıköy’deki Khalkedon Meydanı’nda forum düzenledi.

“Yves Rocher ve Flormara boykot” pankartının açıldığı forumda sık sık “Flormar işçisi yalnız değildir”, “Flormarda direniş kazanacak” ve “Sendika haktır engellenemez” sloganları atıldı.

‘Daha iyi koşuşlarda çalışmak için direniyoruz’

Forumda eylemdeki işçiler birer konuşma yaptı. Flormar’ın çalışma koşullarından bahseden işçilerden Feryat Gökçen, “Flormar gerçekten çalışılacak bir yer değil. Çalışma koşulları ve saatleri çok ağır. Maaşlar çok az diye örgütlendik. Daha iyi koşuşlarda çalışmak için direndik. Ama işveren bizi kapı önüne koydu. Yağmur çamur demeden direniyoruz sesimizi duyurmaya devam ediyoruz. Sendikalaşmak haktır. Biz hakkımızı aradık” sözleriyle yaşadıkları durumu anlattı.

Erkek işçilere zam yaparken kadın işçilere zam yapılmadığını söyleyen Gökçen, “Biz neden düşük zam alıyoruz dediğimiz de ‘sizin eşiniz zaten çalışıyor, sizin maaşınıza zam yapmaya gerek’ yok diyorlar” dedi.

‘Bizim sırtımızdan para kazanan patronlar gününü gün ediyor’

Ardından konuşan Flormar işçisi Gülperi Güldalı da işveren tarafından baskı gördüklerine dikkat çekerek, “Bu yüzden sendikalılaşmaya gittik. Sendikaya üye olmayalım diye bize para teklif ettiler. İçeride çok farklı şeyler dönüyor. Biz bayanların sırtından asgari ücretlerle para kazanan patronlar gününü gün ediyor” diye belirtti.

’61 gündür direniyoruz, kazanacağız’

Eylemdeki Flormar işçilerinden Sultan Kılıç ise 9 yıldır çalıştığın dile getirerek, “Flormar’da çok baskı gördüm. Üretim şefi beni tehdit etti. Bizi tazminatsız işten çıkarttılar. Hiçbir şeyden yararlanamadık. Anayasal hakkımızı kullanamadık. 61 gündür direniyoruz ve biliyorum ki kazanacağız” şeklinde konuştu.

Tekel işçileri, metal işçileri ve çok sayıda kadının katıldığı forumun ardından Kadıköy’deki Flormar mağazası önüne yüründü, mağaza önünde “Yves Rocher ve Flormar ürünlerine boykot” çağrısı yapıldı.