Ana SayfaGüncelGazeteci Gökhan Öner tahliye edildi

Gazeteci Gökhan Öner tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Yaklaşık 3 aydır tutuklu bulunan gazeteci Gökhan Öner, yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Denizli’de 5 Mayıs’ta “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanan, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Gökhan Öner ile Mehmet Diler, Erol Beler, Muhlis Kayar ve Eyyüp Hansu hakkında açılan davanın ilk duruşması, Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma salonunda tek tutuklu sanık olan gazeteci Öner ve tutuksuz sanıkların yanı sıra avukatları hazır bulundu.

“Halkın haber alma özgürlüğü kapsamında haber yaptım”

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada savunma yapan Öner, 3 yıl boyunca DİHA’da gazetecilik yaptığını belirterek şunları söyledi:

“Gazetecilik yaptığım süre zarfında halkın haber alma özgürlüğü kapsamında çeşitli haberler yaptım. Ancak bu haberler herhangi bir örgütü övmeye yönelik değildir. Halkın haber alma özgürlüğü ile alakalıdır. Ülkemizde basına yönelik çok ciddi sansür ve baskı uygulamaları mevcuttur. DİHA bu baskıya karşı durarak tarafsız bir yayın yapmak için direnmiştir. Sadece burada çalışan bir gazeteciyim. Bu gazetede çalışmak suç olsaydı, devlet tarafından 2016 yılına kadar neden kapatılmamıştı. Bu ajans 2002 yılında kurulmuş ve kapatılana kadar da DİHA ile ilgili bir soruşturma açılmamıştır. DİHA antidemokratik bir uygulama olan KHK’ler ile kapatılmıştır. OHAL şu an kaldırılmıştır. Bu sebeple DİHA’nın açılması konusunda bir engel yoktur. Hakkımda işlem yapılmasının sebebi ise asılsız bir ihbardır. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum.”

Diğer tutuksuz sanıklar da yaptıkları savunmalarında üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlarını talep etti.

Savunmaların ardından ara mütalaasını sunan savcı, Öner’in üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti gerekçesiyle tutukluluk halinin devamını talep etti.

Öner’e tahliye

Avukatların savunmalarının ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak gazeteci Öner’in adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar verdi.

Diğer tutuksuz sanıklara dair adli kontrol hükümlerini kaldırıp, yurt dışı yasağının devamına karar veren heyet, bir sonraki duruşmayı ise 3 Mart 2019 tarihine erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İnce: İbretle izliyorum; koltuğa yapışanlar kalkmamak için her yolu deniyor
Sonraki Haber
Bir yara bandı daha: 17 yıl sonra 'Kürdistan Tarihi' yine yasak