Ana SayfaGüncel“Gelecek İçin Biz”den eleştiri ve kurultay çağrısı: 24 Haziran CHP’deki siyasetsizliğin eseri

“Gelecek İçin Biz”den eleştiri ve kurultay çağrısı: 24 Haziran CHP’deki siyasetsizliğin eseri

HABER MERKEZİ – CHP’de “Gelecek İçin Biz” adlı gruptan olağanüstü kurultay çağrısı geldi. Çağrı metninde 24 Haziran seçimlerinin parti adına ‘açık bir başarısızlıkla sonuçlandığı’ belirtilirken, CHP’nin “sağdan oy alma” kaygısıyla siyasetsizlik içine düşürüldüğü belirtiliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Selin Sayek Böke, İlhan Cihaner ve Ali Şeker gibi milletvekillerinin oluşturduğu “Gelecek İçin Biz” adlı grup olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.

Olağanüstü kurultay açık çağrısı” başlıklı metinde, 24 Haziran seçimlerinin CHP adına ‘açık bir başarısızlıkla sonuçlandığı’ vurgulanıyor.

“24 Haziran CHP’nin siyasetsizliğinin eseri”

Rejim değişikliğine dikkat çekilen açıklamada, “Türkiye’nin bu karşı devrimi aşmasına öncülük edebilecek yegane güç olan Partimizin, bu tarihi sorumluluğu yerine getirebilmesi için siyaset anlayışını devrimci biçimde değiştirmesi gerekmektedir” deniliyor ve şöyle devam ediliyor:

“Bu değişim, partimizin siyasi-ideolojik çizgisinden, örgütlenme anlayışına, toplumla kurduğu ilişki biçiminden, muhalefet anlayışına kadar uzanan geniş bir alana müdahale edilmesini zorunlu kılmaktadır.

24 Haziran seçim sonuçları CHP’de uzun döneme yayılmış siyasetsizliğin eseridir. Hal böyleyken Cumhuriyet Halk Partisi’nin mevcut yönetimi, bugünkü siyaset anlayışını sürdürmekte ısrarlıdır. Yeni bir siyasete olan ihtiyaç her zamankinden daha fazladır. Bugünün olağanüstü koşulları, siyasi mücadeleyi toplumla buluşturacak, Meclisi de içeren ama mutlaka onun da dışına taşan bir siyaseti gerektirmektedir.”

Metinde maddeler halinde kimi tespitler yapılırken, CHP’nin “sağdan oy alma” kaygısıyla siyasetsizlik içine düşürüldüğü, ideolojik kafa karışıklığı yaşadığı belirtiliyor.

Gelecek yerel seçimlerin hatırlatıldığı metinde, “Mevcut siyasi yöntemler ve yaklaşımla yerel seçimlerin başarısızlıkla sonuçlanması kaçınılmazdır” deniliyor.

“Gelecek İçin Biz” grubu, yapılan tespitler ve seçim sonrasında ortaya çıkan duruma işaret ederek, CHP’nin vakit geçirmeden Olağanüstü Kurultaya gitmesinin zorunlu hale geldiğini vurguluyor.

Sayek-Böke’den mesaj

https://twitter.com/selinsayekboke/status/1019476871413747712




Önceki Haber
Diyarbakır'da ulaşıma zam
Sonraki Haber
Türkiye’de tutuklu olan rahip Brunson'a tahliye yok