Ana SayfaGüncelHDP ve CHP’nin Meclis Başkanı adayları belli oldu

HDP ve CHP’nin Meclis Başkanı adayları belli oldu

HABER MERKEZİ – Yarın gerçekleşecek olan Meclis Başkanlığı seçimlerinde, HDP’den Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ile CHP’den İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak partileri tarafından aday olarak gösterildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Meclis Başkanlığı adaylık başvurusu yapıldı.

Meclis Genel Sekreterliği’ne sunulan başvuruyla Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP’nin Meclis Başkanı adayı olarak gösterildi.

Başvuru sonrası kısa bir açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, kendileri açısından Meclis’in yasama görevini yapması ve yürütmeyi denetlemesinin son derece önemli olduğunu ifade ederek, şunları dile getirdi:

“Türkiye’de yeni sistemle birlikte parlamentonun değersizleştirilmesi yönünde bir arayış olduğu kendini çok net bir şekilde hissettiriyor. Dünyada özellikle Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin uygulandığı ülkelerde Meclis daha kritik rol oynayıp muhalefetin parlamentoda denetimi sağlaması açısından önemli katkıları oluyor. Bugün 3 vekilimiz ve imzalarımızla birlikte Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın dosyasını verdik.”


AKP’nin Meclis Başkanı adayı Binali Yıldırım

MHP, Meclis Başkanlığı seçiminde AKP’nin adayını destekleyecek


CHP’nin adayı Erdoğan Toprak

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Meclis Başkanlığı için aday gösterdiği isim ise Erdoğan Toprak oldu.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç ile Engin Altay, Toprak’ın adaylığı için TBMM Genel Sekreterliği’ne başvuruda bulundu.

Kendisini bu göreve layık gören CHP yönetimine teşekkür eden Erdoğan Toprak, Türkiye’nin sorunlarını çözeceği yerin parlamento olduğunu savundu:

“Türkiye çok ağır bir süreçten geçiyor. Çok ağır meseleleri var. Türkiye meselelerini çözeceği mabet burasıdır. Önünün açılacağı yer burasıdır.”