Ana SayfaGüncelİlk kabine toplantısının ardından OHAL açıklaması

İlk kabine toplantısının ardından OHAL açıklaması

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan ilk kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, OHAL’in 18 Temmuz’da kaldırılacağını hatırlatarak, “Çok çok olağanüstü tehditle karşılaşmamız durumunda OHAL mekanizması yeniden hayata geçirilebilir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray’da yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ilk toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Önümüzdeki günlerde bakanlıklara üst düzey atamalar yapılacak” dedi.

İlk toplantının önemli konu başlıklarından birinin ekonomi olduğunu söyleyen Kalın, “Bütçe disiplininin sağlanması, enflasyonla mücadele, gerekli yapısal reformların hayata geçirilmesi önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bütçe disiplini, enflasyon ve yapısal reformlar ele alındı” diye konuştu.

‘OHAL yeniden hayata geçirilebilir’

“FETÖ ile mücadele kesintisiz devam edecek” diyen İbrahim Kalın, 18 Temmuz gecesi olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının sona ereceğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Şu an itibarıyla 18 Temmuz’da OHAL’in sona erdirilmesi, mevcut yasalar ve kanunlar çerçevesinde terörle mücadelenin devamı öngörülüyor. Terörle mücadelede bir zaafa yol açabilir şeklinde kimsenin düşüncesi endişesi olmasın. Bu mücadele kararlı bir şekilde devam edecek. Çok çok olağanüstü bir tehditle karşılaşmamız durumunda OHAL mekanizması yeniden hayata geçirilebilir.”


“OHAL kalıcılaştırılıyor”: Yeni düzenlemeyle Valilere ‘bölgesel OHAL’ yetkileri yolda