Ana SayfaEkonomiIMF’den de Merkez Bankası’nın bağımsızlığı için uyarı

IMF’den de Merkez Bankası’nın bağımsızlığı için uyarı

HABER MERKEZİ – IMF, Türkiye’deki yeni hükümete Merkez Bankası’nın bağımsızlığını garanti altına alması konusunda uyarıda bulundu.

Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) da Merkez Bankası’nın bağımsızlığı için uyarı geldi.

IMF Sözcüsü Gerry Rice, Ankara yönetimine Merkez Bankası’nın tam bağımsızlığını garanti altına alması çağrısında bulundu.

Haftalık basın toplantısında, Türkiye ekonomisiyle ilgili de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rice, hükümetin sağlam ekonomik politikalara bağlı kalmasının önemine işaret etti:

“Son dönemki piyasa oynaklığı ışığında, yeni yönetimin sağlam ekonomik politikalara, makroekonomik istikrarı geliştirmeye ve dengesizlikleri azaltmaya bağlılık gösterirken, bir yandan da fiyat istikrarını güvenceye alma görevini yerine getirmesinde Merkez Bankası’nın tam operasyonel bağımsızlığını garanti altına alması gerekecek.”

Rice, sağlam politikalara ve bu politikaların uygulanmasına bağlılığın olmasını temin etmede Ankara’daki yetkililerle birlikte çalışmaya odaklanacaklarını sözlerine ekledi.

Moody’s’ten de benzer uyarı gelmişti

Dün de uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, müşterilerine gönderdiği bilgi notunda, Merkez Bankası’nın bağımsızlığı konusunda duyduğu endişeleri dile getirmişti.

Moody’s, Merkez Bankası’nın etkinliğine yönelik zorlukların Türkiye’nin kredi notu için negatif olacağı uyarısında da bulunmuştu.


Bakan Albayrak’tan enflasyon ve Merkez Bankası açıklaması

Previous post
Bloomberg: Türkiye’nin enerji borcu saatli bomba gibi
Next post
İzmir'de tekstil fabrikasında yangın