Ana SayfaGüncelİnce’den Erdoğan’a: Elinde belge varsa çık açıkla

İnce’den Erdoğan’a: Elinde belge varsa çık açıkla

HABER MERKEZİ – Muharrem İnce, “CHP, bölücü terör örgütünün güdümündeki partiyi barajın üzerine taşımak için kendisine oy verenlerin bir kısmını oraya yönlendirdi” diyen AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi.

Partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’da seçilen HDP’li milletvekillerinin “bölücü terör örgütünün belirlediği isimler” olduğunu iddia etti.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada HDP’nin barajı geçmesinden ise CHP yönetimini sorumlu tutarak şunları söyledi:

“CHP, bölücü terör örgütünün güdümündeki partiyi barajın üzerine taşımak için kendisine oy verenlerin bir kısmını oraya yönlendirdi. CHP’nin sayesinde bölücü terör örgütünün belirlediği isimler Meclis’te yer alacaklar. Memleketini seven her CHP’li vatandaşı partisinden hesap sormaya davet ediyoruz. Türkiye’nin en eski partisini Batı’daki bir avuç marjinalin ve yurt dışındaki bir avuç terör örgütü yöneticisinin oyuncağı haline getirenlerden hem bu millet hem tarih, açık ve net hesabı soracaktır.”

İnce’den Erdoğan’a yanıt

24 Haziran seçimlerindeki CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’yi suçladığı konuşmasına Twitter’dan yanıt verdi.

İnce, “Sayın Erdoğan; CHP ve terör örgütleri arasında utanmadan bağlantı kuruyorsun” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Devleti sen yönetiyorsun, istihbarat, güvenlik, devletin tüm kurumları senin elinde. Elinde bilgi/belge varsa çık açıkla. Yoksa tarihin en büyük yalancısı ve iftiracısı olursun.”