Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİntihar ettiği iddia edilen Şule Çet’in otopsi raporu: Cinsel saldırıya maruz bırakılmış, vücudunda boğuşma izi var

İntihar ettiği iddia edilen Şule Çet’in otopsi raporu: Cinsel saldırıya maruz bırakılmış, vücudunda boğuşma izi var

HABER MERKEZİ – Ankara’da çalıştığı işyerinin 20. katından düşerek yaşamını yitirdiği iddia edilen Şule Çet’in otopsi raporunda, cinsel saldırıya maruz bırakıldığına ait bulgular yer aldı. Ayrıca kadının vücudunda boğuşma izlerinin olduğu belirtilirken, düştüğü cam ve pervazda parmak izine rastlanmadığı da kaydedildi.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet, eski patronu Çağatay A. ile yeniden iş için görüşmek için 29 Mayıs tarihinde gittiği, Çankaya’daki bir plazanın 20. katından düşerek yaşamını yitirmişti.

Olayın intihar olduğu iddia edilmiş, ancak Çet’in yaşamını yitirmeden saatler önce ev arkadaşına “Buradan çıkamıyorum, adam bana takmış. Bırakmıyor, keşke gelmeseydim” diye mesaj atığı ortaya çıkmıştı.

Davanın seyri Çet’in otopsi raporundaki bulgularla birlikte değişti.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre soruşturma dosyasına giren otopsi raporunda, Çet’in ölümünden önce cinsel saldırıya uğrayıp, ilişkiye zorlandığına dair bulgular yer aldı.

Ayrıca Çet’in 9 parmağının tırnak altında bir erkeğe ait dokular (deri kalıntısı) ve DNA bulguları tespit edildi.

Vücudunda boğuşma izlerine rastlandı

Çet’in kanında “Uyumayı tetikleyen uyarıcı madde” ile vücudunda boğuşma izlerine de rastlandı.

Erkeğe ait doku örnekleri ve DNA bulgularının ise Çağatay A.’ya ait olduğu belirlendi.

Çet’in düştüğü ofisteki 25 ayrı noktada da parmak izi çalışması yapıldı. Yapılan kriminal incelemenin ardından soruşturma dosyasına gönderilen Olay Yeri İnceleme Raporu’nda Çet’in 3 farklı yerde (bir gazoz kapağında, çalışma ofisi masasında ve sehpada) parmak izi olduğu belirtildi.

Çet’in düştüğü 1.20 santimlik pencerenin camında, pervazında ve çerçevesinde ise kadına ait parmak izine rastlanmadı.

‘Şule tecavüze uğramış’

Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, Çet’in öldürüldüğünü savundu kadının tecavüze uğradığını belirterek şunları söyledi:

“İlk günden intihar etmediğini söyledik. O geceki yazışmalar, attığı mesajlar da bunu gösteriyordu. Otopsi raporu her şeyi ortaya çıkardı. Ters ilişkiye zorlanmış, bu şekilde tecavüze uğramış. Düştüğü pencerede parmak izi tespit edilememiş. Atlayacak biri pencerenin kenarından tutmaz mı? Bu kız balıklama atlamadığına göre demek ki ya öldürülüp öyle atıldı ya da baygın haldeyken atıldı.”

Çağatay A. 2 kez gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı

Çet’in ölümünün ardından bir numaralı şüpheli olarak 2 kez gözaltına alınan ve her ikisinde de adli kontrol şartı ile serbest kalan Çağatay A., ifadesinde Çet’in camdan atlayarak intihar ettiğini iddia etmişti.

Çet’in yaşamını yitirdiği sırada plazadaki ofiste Çağatay A.’nın dışında B.A.’nın da bulunduğu ortaya çıkmıştı. B.A. ise ifadesinde başka odada olduğunu, neler yaşandığını bilmediğini söylemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Somalı anneler Ankara'ya yürüyor: 'Adaleti çocuklarımızla birlikte toprağa gömdüler'
Sonraki Haber
Akademisyenlere yönelik 'Oluk oluk kanlarını akıtacağız' diyen Sedat Peker'e beraat