Ana SayfaÇalışma Yaşamıİşçilerden Flormar’a kendi reklamıyla yanıt: ‘Biz kadınlar istersek yaparız’

İşçilerden Flormar’a kendi reklamıyla yanıt: ‘Biz kadınlar istersek yaparız’

HABER MERKEZİ – Flormar kozmetik firmasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan ve iki ayı aşkın süredir eylemlerini sürdüren işçilerden Ayşe Güldali, firmanın reklamına atıfta bulunarak “Biz kadınlar istersek yaparız ve başaracağız” dedi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Flormar kozmetik firmasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan çoğu kadın 127 işçinin 15 Mayıs’tan bu yana fabrika önünde sürdürdükleri eylem devam ediyor.

Eylemdeki işçilerden Gülperi Güldali ve Ayşe Güldali verdikleri mücadeleye ilişkin Mezopotamya Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu.

Gülperi Güldali, yetkililerin eylemlerini görmezden geldiğini ve işverenlerin de bu anlayıştan güç aldığını vurgulayarak şunları dile getirdi:

“Biz patronlar tarafından ezildiğimiz için bizim çalışmış olduğumuz primler patronların cebine giriyor. Biz patronun cebini besliyoruz. Patronlar da devletin cebini besliyor. Bu türlü ilerlediği için de devlet bizim yanımızda değil patronların yanında oluyor. Devlet patronların yanında olmamış olsaydı Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki servis araçları zaten firmanın önünde olmazdı. Çünkü patronlar da birbirini tutup besliyor. Buraya servis araçları koyarak bizleri yıldırmaya çalışıyorlar. Ama biz yılmayacağız. Davamızı kazanana kadar her gün gülüşlerimizle, sevincimizle orada olacağız.”

Destek ve dayanışmanın kendilerini güçlendirdiğini söyleyen Güldali, “Daha büyük coşkuyla fabrikanın önüne gelir olduk. Onlar tarafından destek görmek bize yalnız olmadığımız hissettiriyor” dedi.

Hala fabrikada çalışan birçok üyelerinin olduğu bilgisini de veren Güldali, “Birçok işçi sendikaya üye olmaya devam ediyor. Bizleri yıldıramazlar. Biz işçiler istersek her şeyi yaparız. Bizim firmanın üretimini durdurabilecek gücümüz var. Bizler üretimsiz de yapabiliriz. Patronlar üretimsiz yapamaz ve biz istersek üretimi durdurabiliriz. Bu bizim elimizde olan bir şey. Biz değil patronlar korksun” diye konuştu.

“Biz kadınlar istersek yaparız”

Bir diğer Flormar işçisi Ayşe Güldali de patronların gücünü devletten aldığını belirterek, “Patronlar demek devlet demek. O yüzden bizim anayasal hakkımıza karşı çıkarak bizi işten çıkarttılar. Bu da devletin desteğinden kaynaklı oldu. Ama onların birbirine destek olması demek bizim yenileceğimiz anlamına gelmiyor. Biz kazanacağız. İnanıyoruz, başaracağız” dedi.

Kendilerine verilen desteklere de değinen Güldali, “Maddi manevi herkes yanımızda oldu. Biz bu yola inanarak çıktık. Kazanacağız. Çünkü bizim arkamızda Petrol İş gibi güçlü bir sendika var. Flormar’ın reklamında da dediği gibi biz kadınlar istersek yaparız ve başaracağız” diye belirtti.