Ana SayfaÇalışma Yaşamıİşçilerin eylemi engel tanımıyor, Media Markt kepenkleri indirdi

İşçilerin eylemi engel tanımıyor, Media Markt kepenkleri indirdi

HABER MERKEZİ – Real ve Makro/Uyum Market işçileri, Meydan Alışveriş Merkezi’nde polis engeline rağmen eylemlerini sürdürdü. İşçiler, Ümraniye’de bulunan Media Markt önüne varmadan ise kepenkler indirildi.

Real ve Makro/Uyum Market işçileri, İstanbul’daki Meydan AVM’de eylem yaparak kendilerine yönelik baskıyı protesto etti.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın (MA) haberine göre AVM’ye giren işçiler sivil polis ile özel güvenlik görevlileri tarafından takip edildi, işçilerin AVM içerisinde eylem yapmaları engellendi.

Bunun üzerine işçiler, “Haklarımızı gasp edenlere, işçi düşmanlığına ortak olma” pankartını açarak eyleme AVM önünde devam etti.

“İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” ve “Haklarımızı alacağız” dövizlerinin taşındığı eylemde konuşan Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, işçilerin eylemine sahip çıkmaya devam edeceğini vurguladı.

Küçükosmanoğlu, AVM içerisinde yapmak istedikleri eylemlerine izin çıkana kadar her hafta Meydan AVM’ye geleceklerini ifade etti.

Media Markt kepenkleri indirdi

İşçiler Meydan AVM önünde yaptıkların eylemin ardından Ümraniye’de bulunan Media Markt mağazası önüne geçti.

İşçiler mağaza önünde oturma eylemi yaparken, Media Markt yönetimi ise işçiler mağaza önüne gelmeden kepenklerini indirdi.

Previous post
AKP'den yeni bedelli teklifi: Süre kısaltıldı
Next post
İki ilde iş cinayeti: İki işçi hayatını kaybetti