Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘İtaatsizlik ettiği’ gerekçesiyle işten çıkarılmıştı: Koçak’ın oturma eylemi kazanımla sonuçlandı

‘İtaatsizlik ettiği’ gerekçesiyle işten çıkarılmıştı: Koçak’ın oturma eylemi kazanımla sonuçlandı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da çalıştığı özel bir hastanedeki işinden “itaatsizlik ettiği” gerekçesiyle çıkarılan Derya Koçak’ın oturma eylemi 17. gününde kazanımla sonuçlandı.

İstanbul Bakırköy’de bulunan özel bir hastanede 3,5 yıldır çalışan Derya Koçak, “itaatsizlik ettiği” gerekçesiyle 21 Mayıs’ta işten çıkarıldı.

Haksız yere işten çıkarıldığını belirten Koçak, işine son verilmesi sonrası maruz kaldığı haksızlığa karşı mücadele etmek ve sesini duyurmak için çalıştığı hastanenin önünde 19 Haziran’da oturma eylemine başladı.

Koçak’ın eyleminin 17. gününde haklarını almayı başardığı belirtildi.

“25. maddeden çıkartıldığım için hiçbir hakkımı alamıyorum. İşsizlik maaşımı alamıyorum ve bu madde başka bir yerde iş bulmama engel oluyor” diyen Koçak’ın 25. maddeyi iptal ettirerek, eylemini kazanımla sonuçlandırdığı bildirildi.

Eyleminin 8’inci gününde MA’dan Melike Ceyhan’a konuşan Koçak, hastane yönetiminin işine son vermesinin altında yatan asıl nedeni şöyle anlatmıştı:

“Mart ayında benim nöbetçi olmadığım bir akşam istismara uğrayan 20 aylık bir bebek gelmiş. Çocuk ertesi gün öldü. Hastane yönetimi bu durumu kapatmaya çalıştı. Çalışma arkadaşım ise durumu fark edince polise bildirdi. Sonrasında bu olayı televizyonda bir programa çıkarak anlattı. Ve işten çıktı. Arkadaşım içeride olan şeyi vicdanı elvermediği için televizyona çıkıp söyledi. O işten çıktıktan sonra ise benim iş yükümü arttırdılar. Baskı uyguladılar. İki ay kadar bu baskılar devam etti. Sonra ise işten çıkartıldım. Ben ‘işimi yapmadığım için değil, o kadının arkadaşı olduğum için işten çıkarıyorsunuz’ dediğimde; insan kaynakları ‘Evet o neyse, bizim gözümüzde sen de o sun’ cevabını verdi.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Helin Palandöken’i öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet hapis
Sonraki Haber
Fransa’da bir genci vuran polis gözaltına alındı, protestolar ikinci gününde devam etti