Ana SayfaGüncelİYİ Parti: Tek genel başkan adayımız Akşener

İYİ Parti: Tek genel başkan adayımız Akşener

HABER MERKEZİ – İYİ Parti Genel Sekreteri Çıray, “Genel başkanımızın delegelerin önerisiyle yeniden ve tek genel başkan adayı olarak gösterilmesi kararı teyit edilmiştir” dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, genel merkezde yapılan Başkanlık Divanı toplantısı sonrasında yazılı bir açıklama yaptı.

Çıray, İYİ Parti lideri Meral Akşener başkanlığında yapılan toplantı ardından yaptığı açıklamada, “Genel başkanımızın delegelerin önerisiyle yeniden ve tek genel başkan adayı olarak gösterilmesi kararı teyit edilmiştir” dedi.

12 Ağustos’taki ikinci olağanüstü kongrenin değerlendirildiğini ve hazırlıklara ilişkin teknik ekiplerin oluşturulduğunu kaydeden Çıray, devamla şu sözleri kaydetti:

“Başkanlık Divanı’nın daha önce almış olduğu karar ve delegelerimizin iradesi gereği; genel başkanımızın, kongrede ‘delegelerin önerisiyle’ yeniden ve tek genel başkan adayı olarak gösterilmesi kararı teyit edilmiştir. Daha önce medya aracılığıyla milletimize tebliğ edilen karar, toplantıda sayın Genel Başkanımıza da arz edilmiştir. İYİ Parti’nin gündeminde, 12 Ağustos’taki kongremiz ve yerel seçim çalışmaları vardır.”

Ne olmuştu?

İYİ Parti’nin Afyonkarahisar Sandıklı’daki kampında sert tartışmalar yaşandığı ve Genel Başkan Meral Akşener’in istifa etmek istediği iddia edilmişti.

Tartışmalar sonrası toplantıyı terk eden Akşener’i istifa etmemesi için kurmaylarının ikna ettiği öğrenilmişti. Krizin ardından İYİ Parti bir ay içinde olağanüstü kongreye gitme kararı almıştı.

Meral Akşener, partisinin olağanüstü kurultayında aday olmama kararının kesin olduğunu açıklamıştı.

Akşenir’in açıklamasının hemen ardından ise İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Başkanlık Divanı’nın Akşener’i aday gösterme kararını oy birliğiyle teyit ettiğini söylemişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, yapılan görüşmelerin ardından İstanbul Üsküdar’daki evinin önünde toplanan partililere “Partimin başındayım” sözleriyle seslenmişti.