Ana SayfaGüncelKabine toplantısı sonrası İbrahim Kalın’dan açıklama

Kabine toplantısı sonrası İbrahim Kalın’dan açıklama

HABER MERKEZİ – Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD ile rahip Brunson davası nedeniyle yaşanan krize ilişkin “Türkiye’ye yönelik tehditkar dil kullanması asla kabul edilmez” dedi. Kalın ayrıca Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını da bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray’da yapıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını belirterek, “Arife günü olan pazartesi de tatile dahi edilmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma günü 100 günlük icraat programını kamuoyu ile paylaşacağı bilgisini veren Kalın, 100 günlük programda öncelikli amacın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişin temel unsurlarının tamamlanması olduğunu ifade etti.

‘Türkiye tehdide prim vermez’

ABD ile krize neden olan rahip Andrew Craig Brunson davasına ilişkin de konuşan Kalın, “Türkiye tehdide asla pirim vermez. Türkiye’ye yönelik tehditkar dil kullanması asla kabul edilmez. Yaptırım dilini bir tehdit diline getirerek Türkiye’ye yüklenmenin kimseye faydası olmayacaktır. F-35’lerin Türkiye’ye verilmemesi bu Amerika’nın tek başına yürüttüğü bir proje değildir. Bunu engellemeye, geciktirmeye dönük bir adım atılması halinde Türkiye’nin başvuracağı bir hukuk vardır. İşin bu noktaya gelmesini arzu etmiyoruz” dedi.

Suriye gündemi

“Güvenlik birimlerimiz arasında son dönemde yakalanmış olan eş güdüm sahada da somut neticeler vermeye devam ediyor”diyen Kalın, “Bütün güvenlik birimlerimiz kendi aralarında oluşturdukları eş güdüm sayesinde teröre darbe üstüne darbe vurmaktadır. Bir diğer önemli konu bildiğiniz gibi Suriye’de devam eden savaş” ifadelerini kullandı.

Suriye’de devam eden savaşın siyasi bir çözüm yolu ile sonuçlandırılmasına yönelik bir dizi siyasi girişimin devam ettiğini belirten Kalın, Soçi toplantıları ve Astana sürecini hatırlatarak, Türkiye’nin bu sürece etkin bir şekilde katkı vermeye devam edeceğini kaydetti.

Previous post
BOTAŞ'tan elektrik üretim santrallerinin gazına yüzde 49,5 zam
Next post
10 Ekim Katliamı davası: "Artık adalet iktidarın özel mülküdür"