Ana SayfaBilim ve Teknoloji‘Kabuklu yemişler sperm kalitesini artırıyor’

‘Kabuklu yemişler sperm kalitesini artırıyor’

HABER MERKEZİ – Sağlıklı erkekler üzerinde yapılan yeni bir araştırmaya göre, badem, fındık ve ceviz gibi kabuklu yemişin sperm kalitesini arttırıyor.

Britanya’da yapılan yeni bir araştırma, kabuklu yemişin sperm kalitesini artırdığını ortaya koydu.

Araştırmaya göre, 14 hafta boyunca diyetlerine iki avuç badem, fındık ve ceviz ekleyen erkeklerdeki sperm miktarı ve kalitesinin arttığı gözlemlendi.

BBC Türkçe’nin haberine göre yapılan son araştırmada, bilim insanları 18 ila 35 yaş arasındaki 119 sağlıklı erkeği iki gruba ayırdı.

Birinci grubun yediklerine her gün 60 gram kabuklu yemiş eklendi. İkinci grup ise birinci grubun yemiş dışında yediklerinin aynısını tüketti.

14 hafta sonunda yemiş yiyen gruptaki erkeklerin spermlerinin miktarı yüzde 14, canlılığı yüzde 4, hareketliliği yüzde 6, morfolojisi (büyüklük ve biçim) yüzde 1 arttı.

Uzmanlar, araştırmanın sağlıklı erkekler üzerinde yapıldığını, dolayısıyla doğurganlık problemi olan erkekler için geçerli olup olmadığının net olmadığını ekliyor.

Erkeklerdeki sperm miktarı; hava kirliliği, sigara ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları gibi nedenlerle düşüş gösteriyor.

Bilim insanları, sağlıklı beslenmenin hamile kalma olasılığını artırdığına dair kanıtların arttığını söylüyor.

Araştırmalar, dünya çapında her yedi çiftten birinin üremekle ilgili sorun yaşadığı, kısırlık sorunlarının yüzde 40 ila 50’sinin erkeklerle ilgili olduğunu gösteriyor.

Previous post
Yurtta şort giydiği için 'uyarıldı': ''Yurt müdürü bana 'bu yüzden şehitlerin kanı yerde kalıyor' dedi''
Next post
İktisatçı Müftüoğlu: Gıdanın ikamesi yok, ciddi sorun var