Ana SayfaÇalışma YaşamıKadınlardan Flormar işçilerine destek eylemi: Boykot edeceğiz, suça ortak olmayacağız

Kadınlardan Flormar işçilerine destek eylemi: Boykot edeceğiz, suça ortak olmayacağız

HABER MERKEZİ – Flormar kozmetik firmasında sendikalaşmak istedikleri gerekçesiyle işten çıkarılan ve fabrika önünde direnişe başlayan işçilere destek eylemi düzenleyen kadınlar, Flormar ve Yves Rocher’i boykot çağrısı yaparak, “Flormar’ın suçuna ortak olmayacağız” dedi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Flormar kozmetik firmasında sendikalaşmak istedikleri gerekçesiyle işten çıkarılan 119 işçinin 15 Mayıs’tan bu yana fabrika önünde sürdürdükleri eyleme kadınlar destek verdi.

Yoğurtçu Kadın Forumu (YKF) ve Mor Dayanışma aktivistleri, dün Kadıköy Bahariye’de bulunan Yves Rocher mağazası önünde toplandı.

“Flormar değil direniş güzelleştirir”, “Sendika haktır”, “Biz istersek grev de yaparız”, “Gözün doysun Flormar” yazılı dövizler taşıyan kadınlar, Yves Rocher’ın Flormar’ın yüzde 51 hissesine sahip olduğunu hatırlatarak, Yves Rocher ve Flormar’ı boykot çağrısı yaptı.

Buradan Mühürdar Caddesi üzerinde bulunan Flormar mağazası önüne yürüyen gruba, Kadıköy halkı da eşlik etti. Yol boyunca alkış ve sloganlarla yürüyen grup, taşıdıkları dövizleri mağaza önüne bıraktıktan sonra dağıldı.

“Flormar’ın suçuna ortak olmayacağız”

120 işçinin sendikalaştıkları için işten çıkarıldığını ve Mayıs ortasından beri fabrika önünde direnişte olduklarını hatırlatan YKF üyesi Selin Top şu açıklamayı yaptı:

“Bizler sendikal haklarını kullandıkları için işten atılan işçiler işerine iade edilene kadar Flormar ve Yves Rocher’i boykot ediyoruz. İşçilerin yeniden iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz. Çalışma saatlerinin insancıl koşullara getirilmesi için çağrı yapıyoruz. Bu isteklerimiz işten atılan işçilere sağlanıncaya kadar mücadele edeceğiz. Boykot edeceğiz. Flormar’ın suçuna ortak olmayacağız.”


Bu haber, Bianet ve MA’dan derlenmiştir.
Previous post
Mor Dayanışma çocuk istismarına karşı eylemdeydi: 'Sorumluları iyi tanıyoruz'
Next post
'Başkanlık sistemi'ne ilk adım: Yeni KHK yayımlandı