Ana SayfaGüncelKanser tedavisinde ilave ücret kaldırıldı

Kanser tedavisinde ilave ücret kaldırıldı

HABER MERKEZİ – Kanser hastaları, yapılan yeni düzenleme ile birlikte tedavi ve ilaç masrafları için ilave ücret ödemeyecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kanser tedavisi, cerrahisi ve ilacına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesinin kaldırıldığını açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bizler, 24 Haziran seçimlerinin ardından halkımıza söz verdiğimiz gibi güçlü Türkiye’mizin geleceği adına yaptığımız çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu amaçla bugünkü Resmi Gazete’de Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’ne ilişkin yeni düzenlemelerin yayımlanmasını sağladık. Yayımlanan tebliğde, yaptığımız düzenlemeler ile kanser hastalarımıza bu hastalıkla mücadelede her an yanlarında olma sözümüzü yerine getirdik. Kanser tedavisi, cerrahisi ve ilacına ilişkin yani kanser hastalığına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesini kaldırdık.”

Açıklamaya göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunan hastaneler kanser tedavisi ve ilacı için hiçbir şekilde ilave ücret alamayacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, diğer hastalıkların tedavisi ve önlenmesi için de iyileştirmelerin hızla ve artarak devam edeceği ifade edildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Barilla işçileri greve çıktı: 'Zafer direnen emekçinin olacak'
Sonraki Haber
Lice'de bir haftadır kayıp olan baba ve oğlunun cansız bedenleri bulundu