Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan İnce’nin ‘kurultay’ restine yanıt

Kılıçdaroğlu’ndan İnce’nin ‘kurultay’ restine yanıt

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay çağrısı yapmayacağını belirterek, İnce’nin “Olağanüstü kurultay sorununu örgüt çözer” sözlerine “Örgüt bağımsızdır, bir kişinin arka bahçesi değildir” ifadeleriyle yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin ‘kurultay’ restine yanıt verdi.

Hürriyet’ten Hande Fırat’a konuşan Kılıçdaroğlu, önceki akşam aileler arası yemekte bir araya geldiği İnce’nin konuşulanları medyaya taşımasını doğru bulmadığını belirtti.

İnce’yle birbirlerine düşünce ve görüşlerini aktardıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Olağanüstü kurultay çağrısı yapmayacağım” dedi ve kararını şöyle gerekçelendirdi:

“Çünkü buna gerek yok. Bizim seçim süresince eğer bir eksiğimiz, bir aksaklığımız; izlediğimiz strateji ve politikalarda bir yanlışımız varsa; örneğin üç önemli hamle yapıldı, işte yeni partiye 15 milletvekilinin verilmesi, Millet İttifakı’nın kurulması, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi gibi üç önemli ve büyük hamle yapıldı. Buralarda bir hata varsa elbette kurultay toplanmalı ve bu hatanın gereği yapılmalı. Hiçbir tereddütüm yok orada. Buralarda bir hata yoksa o zaman biz kurultayı niye topluyoruz?”

İnce’nin ‘örgüt çözer’ sözlerine yanıt

İnce’nin genel başkan olma talebinin kabul edilmemesi takdirinde “Teklifime ‘hayır’ derse olağanüstü kurultay sorununu örgüt çözer” sözlerini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Genel başkan adayı olmak için bir yerden icazet almaya gerek yok. Herkes aday olabilir. Ama şu gerçeği de hiç kimse unutmasın; örgüt, bir kişinin arka bahçesi değildir. Örgüt bağımsızdır, iradesini ortaya koyar, genel başkanı da yardımcılarını da sorgular. CHP’nin örgütü diğer partilerin örgütüne benzemez. Daha bilinçlidir, daha belli konularda karar alırken daha dikkatli oturur kararını alır” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

CHP’nin 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday gösterdiği Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı 2 Temmuz tarihli görüşmenin ertesi gününde ‘partiyi genel başkan olarak seçimlere hazırlayabileceğini’ söylediğini açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu’na onursal başkanlık, kendisine partide genel başkanlık önerdiğini belirten İnce, “Teklifime ‘hayır’ derse olağanüstü kurultay sorununu örgüt çözer” demişti.

Kılıçdaroğlu ise İnce’nin sözlerine “Özel yemeğin bağlamından koparılması siyasi nezaketsizlik” yanıtını vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şırnak’ta 4 alan 15 günlüğüne yasaklandı
Sonraki Haber
Bursa'da binlerce kişi çocuk istismarına karşı yürüdü: 'Artık yeter'