Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Yıldırım’a ziyaret: Tutuklu CHP’liler için ‘adil yargı’ talebi

Kılıçdaroğlu’ndan Yıldırım’a ziyaret: Tutuklu CHP’liler için ‘adil yargı’ talebi

HABER MERKEZİ – Meclis Başkanı Yıldırım’ı ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, tutuklu CHP Milletvekili Berberoğlu ile CHP’li Erdem’in durumunu gündeme getirdiklerini belirterek, ‘yargının haksızlığa yol açtığını aktardıklarını’ anlattı. Görüşmede tutuklu HPD’li vekillerin gündemleştirilmediği öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı ve eski Başbakan Binali Yıldırım ile Meclis Başkanlığı’nda bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu’na partisinin grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç eşlik etti.

Yaklaşık 1 saat 10 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutukluluk durumunu görüşmek üzere Yıldırım ile görüşme gerçekleştirdiğini aktardı.

Yıldırım’ı, Meclis Başkanlığına seçilmesi dolayısıyla daha önce telefonla arayıp kutladığını anımsatan Kılıçdaroğlu, Yıldırım’ın seçilmesinden dolayı iyi dileklerini ve düşüncelerini aktarma fırsatı bulduklarını belirtti ve şöyle konuştu:

“Doğal olarak bir eski milletvekili bir de hala milletvekili olan iki arkadaşımız var. Enis Berberoğlu ve Eren Erdem. Bunlarla ilgili düşüncelerimizi de ifade ettik. Bir haksızlık olduğunu, yargının haksızlığa yol açtığını, gereksiz yere tutuklamaları ve Enis Berberoğlu parlamentoya gelip görev yapması gerekirken Sayın Berberoğlu’nun hala içeride tutulmasının doğru olmadığını, anayasaya aykırı uygulamalar olduğunu, yargının parlamentonun iradesini ve sözlerini bir anlamda dinlemediğini ve devre dışı bıraktığı gerçeğini de bir şekilde sayın başkana aktardık. Umuyoruz önümüzdeki süreç içinde taşlar yerine oturur ve yargıya olan güven yeniden sağlanmış olur.”

Kılıçdaroğlu, HDP’den Hakkari milletvekili seçilen ve tahliyesi Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından engellenen tutuklu DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkında bir yorumda bulunmadı.