Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı istifa etti: ‘Kötü gidişatı durduracak ciddi tedbir almadı’

Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı istifa etti: ‘Kötü gidişatı durduracak ciddi tedbir almadı’

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Ali Arif Özzeybek görevinden istifa etti. Özzeybek’in istifa dilekçesinde “Sayın Kılıçdaroğlu, bu kötü gidişi durduracak hiçbir ciddi tedbir almadı” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Ali Arif Özzeybek, görevinden istifa ettiğini bildirdi.

AA’nın haberine göre Özzeybek, istifasına ilişkin dilekçesini Kılıçdaroğlu’na sundu.

Dilekçede, davet üzerine 2011’de başdanışmanlık görevini kabul ettiğini belirten Özzeybek, o tarihten bugüne kadar vizyoner projelerin oluşturulması için çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

24 Haziran seçimlerinde ve gelinen noktada Kılıçdaroğlu’nun kötü gidişatı durduracak ciddi bir tedbir almadığını belirten Özzeybek şunları kaydetti:

“Parti liderliğinin siyaset yapma tarzı, beni ve ihtimal ki temiz his ve kanaatlerle CHP ailesine katılmış sayısız yurttaşı da hayal kırıklığına uğrattı. Bu şartlar altında vatandaşlara söyleyecek yeni sözlerimiz kalmadı. Siyaset çözüm üretmek için vardır ve üretemediğinde halkın önünden çekilmek siyasi ahlak gereğidir. İnandırıcılık krizi en son 24 Haziran seçimlerinde açıkça ortaya çıktığı üzere sayısız seçim yenilgisini de beraberinde getirdi. Sayın Kılıçdaroğlu, bu kötü gidişi durduracak hiçbir ciddi tedbir almadı. Özgürlük, demokrasi, adalet, bereket ve toplumsal barış ideallerine sıkı sıkıya bağlı bir siyasetçi olarak CHP içerisinde siyaset yapma olanağım günden güne tükendi. Tüm bu sebeplerle CHP üyeliğinden ve Genel Başkan Başdanışmanlığı görevinde istifa ediyorum.”

Previous post
Batman’da şüpheli asker ölümü
Next post
Adnan Oktar operasyonu: Gözaltılar var, bütün şirketlerine kayyum atandı