Ana SayfaDünyaKobani’de çocuklar için ilk ‘kimsesizler evi’ açılıyor

Kobani’de çocuklar için ilk ‘kimsesizler evi’ açılıyor

HABER MERKEZİ – Kobani’de, Ağustos ayında ebeveynlerini kaybeden çocuklar için açılacak olan ‘kimsesizler evi’nin tüm hazırlıkları tamamlandı.

Kuzey Suriye’de yer alan Kobani kentinde IŞİD saldırılarında ebeveynlerini kaybeden çocuklar için ‘kimsesizler evi’ açılıyor.

Suriye’den yayın yapan ANHA’nın haberine göre ‘kimsesizler evi’, Cizre bölgesi Özgür Kadın Vakfı’nın desteğiyle Fırat bölgesi Özgür Kadın Vakfı tarafından açılıyor.

Habere göre ‘kimsesizler evi’ projesi, 2015 yılında başladı. Çalışmalar tamamlanırken, bu kapsamda çocuklara Arapça, İngilizce ve Kürtçe dil eğitimleri verilecek ve aynı zamanda teknik, sanat ve spor alanında eğitimler sunulacak. Çocuklar için öğretmenler dahil 18 kadın görevlendirildi.

Kobanili 50 çocuğu karşılayacak olan ‘kimsesizler evi’ Ağustos ayında kapılarını açacak.

Özgür Kadın Vakfı’na göre bu ev, “Keske Soran Alan” adıyla hizmet verecek. Vakfın temsilcisi Fidan Diri, “Kimsesizler Evi, yetim kalan çocukları kucaklamak, yaşamın tüm sorunlarından uzak tutmak ve kültür ile diğer eğitimlerle yaşamın her yönünü tanıtmak amacıyla açıldı” diye belirtiyor.

IŞİD’in 25 Haziran 2015’te Kobani’de düzenlediği saldırılarda çok sayıda çocuk, aile bireylerini kaybetmişti.