Ana SayfaGüncelKültürel diyaloglara umut aşılama çabasında bir ressam: J.J. Cromer

Kültürel diyaloglara umut aşılama çabasında bir ressam: J.J. Cromer

HABER MERKEZİ – Zengin bir renk paletinden ve ince detaylarla dolu desenlerden oluşan bir stil geliştirerek ekolojik ve kültürel sorunlara parmak basan J.J. Cromer, “Benim sesimin de kültürel diyaloglara etkisi olacağına dair hümanist bir umut taşıyorum” diyor.

Sanatla gelgitli bir ilişkiye sahip bir ressam: J.J. Cromer.

bantmag’ın bu haftaki “Marjinlerden” dizisinde yer verdiği sanatçı Cromer, ismini annesinin kuşlara olan sevgisi nedeniyle ünlü kuş illüstratörü John James Audubon’dan alır.

Çocukluğunu geçirdiği kırsal bölgede insanlardan ziyade hayvanlarla dost olan Cromer, mikroskoplar ve teleskoplarla dolu bir evde taş koleksiyonu yaparak ve bitki ve böcekleri ayrıştırıp tanımlayarak büyür.

Çocukluğunda çizim yapmaktan da hoşlanan Cromer, yedinci sınıfta sanat öğretmeninin sert eleştirilerine maruz kaldıktan sonra bu hobisinden bir süreliğine uzaklaşır.

Ancak sonrasında kütüphaneciliğe başlayan Groper, tekrar çizim yapmaya başlar.

Zamanla mandal-vari figürlerden, zengin bir renk paletinden ve ince detaylarla dolu desenlerden oluşan bir stil geliştirerek, resimlerinde çoğunlukla ekolojik ve kültürel sorunlara değinir.

Zaman zaman eski resimlerini tekrar kullanıp onlar üzerinde yeni işler de üreten Cromer resme tekrar yönelmesini şöyle açıklıyor:

“Kütüphaneler ve kitaplar cevapları bulabildiğiniz yerler. Ben ise soru sormak istiyorum, resim bunun için daha uygun bir alan. Ben bu gezegeni paylaştığım diğer insanlarla yakından ilgileniyorum. Benim sesimin de kültürel diyaloglara etkisi olacağına dair hümanist bir umut taşıyorum. Benim sesim her ne kadar ufak ve etkisiz olsa da, gene de bana ait.. Bu ‘konuşma’ ihtiyacı benim sanatımın ana motivasyonu. Bir başka deyişle, başka insanlarla paylaştığım bir toplumun içinde iyi bir insan olmak ne demek, işte bu benim için çok önemli.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şırnak'ta itfaiye aracının çarptığı çocuk yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Meksika’da siyasi suikastlerin gölgesinde seçim günü