Ana SayfaGüncelMan Booker tarihinin en iyi romanı: “İngiliz Casus”

Man Booker tarihinin en iyi romanı: “İngiliz Casus”

HABER MERKEZİ- Man Booker’ın 50. yılı şerefine verilen özel ödül, Michael Ondaatje’nin “The English Patient” adlı romanının oldu.

Edebiyat dünyasının en prestijli ödüllerinden kabul edilen Man Booker’ın 50. yılı şerefine verilen özel ödül, Michael Ondaatje’nin Türkçeye İngiliz Casus adıyla çevrilen romanı The English Patient‘a verildi.

1992 yılında Man Booker’ı kazanan roman, II. Dünya Savaşı’nın yollarını kesiştirdiği, bambaşka geçmişlere sahip 4 insanı merkezine alıyor.

Sri Lanka doğumlu Kanadalı yazar Ondaatje’nin romanı 1996 yılında sinemaya uyarlanmış ve 9 Oscar kazanarak adını geniş kitlelere duyurmuştu.

Finale hangi romanlar kaldı?

Man Booker’ın 50. yılı şerefine verilen özel ödülün sahibi, finale kalan 5 romanın arasından halk oylamasıyla belirlendi.

Sabit Fikir’in haberine göre Altın Man Booker seçici kurulu, İngiliz Casus’un yanı sıra George Saunders’ın Arafta, Penelope Lively’nin Ay Kırıkları, Hilary Mantel’in Kurtlar Hanedanı ve V.S. Naipaul’un Özgür Bir Devlette adlı romanlarını 50 yılın en iyi Man Booker ödüllü yapıtları arasında gösterdi.

Bir ayı aşan bir halk oylaması sonucunda da İngiliz Casus, Pazar gecesi yapılan törenle Altın Man Booker ödülüne kavuştu.

Previous post
CHP'li vekil: Çorlu'da trenin raydan çıktığı hattaki bakım ihalesi seçim öncesi iptal edildi
Next post
"Almanyalı Osmanlılar" çetesine yasak getirildi