Ana SayfaEkolojiMunzur Kültür ve Doğa Festivali’ne sayılı günler kaldı

Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne sayılı günler kaldı

HABER MERKEZİ – Hazırlıkları süren ve 26 Temmuz’da başlayacak olan 18. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin Tertip Komitesi Başkanı Ali Haydar Ben, kültürüne ve doğasına sahip çıkan herkesi festivale davet etti.

Bu yıl 18’ncisi yapılacak olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali, 26-29 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.

“Özgürlüğün ve mücadelenin kadim topraklarında, Munzur’un coşkusuyla buluşalım” sloganıyla yapılacak festival, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Emek Partisi (EMEP), Demokratik Aleviler Derneği (DAD), Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) gibi birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütleri öncülüğünde gerçekleştirilecek.

Hazırlık çalışmaları devam eden festival için Dersim Valiliği’ne başvuru da yapıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılımın beklendiği festival kapsamında inanç merkezleri ziyaret edilecek, toplumsal ve tarihsel konulu paneller düzenlenip, Munzur nehri kıyısında şiir ve konser dinletileri yapılacak.

Hazırlıkları süren festival hakkında MA’ya konuşan Festival Tertip Komitesi Başkanı Ali Haydar Ben, 1994’de başlayan festivalin, bugün Alevi inancı, kültür, doğa ve insansızlaştırmaya karşı önemli bir noktada olduğunu ifade etti.

Ali Haydar Ben, “Dönemsel olarak bazen yasaklandı. Yasaklara rağmen bu festival yine yapıldı. Dersim halkı yasakları tanımadan festivali her dönem yapmıştır. On binlerce insan Dersim’e akın ederek, kültürüne ve doğasına sahip çıkmıştır. Bu yılda öyle olacağına inanıyoruz” dedi.

4 gün boyunca Dersim kent merkezi ve ilçelerde dopdolu bir programla festival düzenleyeceklerini belirten Ben, kültür ve doğaya sahip çıkan herkesi festivale davet etti.

Previous post
Adana'da bir polis evinde ölü bulundu
Next post
Yatağan Termik Santrali'nde göçük: İki işçi enkaz altında